Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Navike koje vam uništavaju šansu da ostvarite svoje snove

Etiketiranje sebe 

Ako sebe vidite kao lenju osobu, ako smatrate da niste dovoljno pametni, ili da nemate dovoljno znanja, identifikovaćete se sa tim etiketama i teško ćete se pokrenuti i postati vredni, ceniti sebe i posegnuti za znanjem i edukacijom koja vam je potrebna. Ukoliko želite da se oduprete ovoj umrtvljujućoj navici, počnite da se ponašate kao osoba kakva želite da budete – energično, samouvereno, kao neko ko je svestan svoje vrednosti. Tako ćete “instalirati” naviku samopoštovanja i moći ćete da se, kroz svoje ponašanje i akcije, identifikujete sa njom. 

Kukanje 

Ako ste skloni da se žalite na svoje probleme, da kukumavčite, uzdišete i stenjete, time vrlo efikasno ubijate svoje snove. Možda niste svesni svog kukanja, ali ako vam drugi ponekad kažu da prestanete da kukate i učinite nešto, znači da ste im dozlogrdili. Verujte im, jer jeste baš tako naporni, kako vam njihova reakcija sugeriše. Ućutite. Prestanite da oplakujete svoj život i počnite da ga živite. Prestanite da izlažete svoje probleme i počnite da ih rešavate. 

Foliranje 

To što se pretvarate pred drugima, nije neki problem, imate prava da nosite masku i prikrivate svoju autentičnost. Ali, morate biti pošteni prema sebi. Ako govorite sebi da vam ne treba više od života, nego što već imate, a to ne odgovara vašim osećanjima, to je foliranje samog sebe. I prilično je ubedljivo, jer je racionalno. Ali, istinsko osećanje ispunjensti i zadovoljstva je jedno, a racionalizacija sasvim drugo. Ako stalno pravite racionalne kompromise, zaboravićete da ste ikada imali neke snove, ali duboko u vama ostaće toksično žaljenje i nezadovoljstvo, koje će škoditi vašem zdravlju, mentalnom i fizičkom. Dakle, priznajte sebi da niste zadovoljni, da želite još, da ste ambiciozni i da možete bolje. I sledite to priznanje. 

Gubljenje vremena 

Ne morate neprekidno biti produktivni, ali ne treba da gubite sate ne znajući kako su proleteli. Samo ste ušli da pogledate šta ima novo na mreži. Samo ste odigrali par igrica. Menjali ste kanale na TV-u da nađete nešto zanimljivo. Ok, radite to. Ali odredite vreme za tu vrstu zabave, nemojte dozvoliti da vam samo sklizne kroz prste i nestane zauvek. Kao što možete svakodnevno gubiti vreme zabavljajući se neproduktivnim sadržajima, tako možete i odovjiti vreme da svakog dana radite na svojim ciljevima. Ali, svakog dana. Nađite pola sata i držite se toga – osetićete razliku već posle nedelju dana. 

Odustajanje 

Imate pravo da odustanete ako nešto uzalud pokušavate. Ali, ako osećate da nešto dugujete sebi, da u vama postoji potreba za samorealizacijom, onda ne smete odustati. Odustanite od načina na koji pokušavate – i probajte na drugačije načine. Snovi se ne ostvaruju preko noći, ali prići ćete im bliže, ako pokušavate sa različitim pristupima. 

Naslovna fotografija: instagram.com/thesorensen

Brankica Milošević 

Wannabe TV

Editors choice