Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Ne možeš uvek da dobiješ ono što želiš – ali možeš ono što ti treba

Ne možeš uvek da dobiješ ono što želiš – ali možeš ono što ti treba

1/2

Za početak – možda ono što želiš, nije ono što ti je potrebno. U višem smislu. A taj prokleti viši smisao je nedokučiv. Recimo – daješ sve od sebe da uspeš u poslu, ali prepreke neprekidno iskrsavaju, drugi preuzimaju tvoje zasluge, dobijaju lako ono za šta se ti toliko boriš, tvoji pomaci su u milimetrima, a njihovi u kilometarskim skokovima. Pa gde je tu pravda, pitaš se, cepteći u sebi od osujećenosti i besa. E, vidiš, ta nedokučivost hoće da se ti suočiš sa svojim ograničenjima, kao i sa svojim pogrešnim uverenjima (da je drugima lakše nego tebi, ili da nisi zaslužan i vredan), sa konceptom mučne borbe (od koje uglavnom dobijaš samo onaj deo koji se tiče mučnog) i sa nabojem koji nosiš u sebi i koji moraš da otpustiš, da bi mogao da dosegneš željeno – odnosno, da ne bi morao da ga dosežeš, već da bi ti došlo samo.

Kad uspeš da otpustiš naboj, da kanališeš osećanja i da se prepustiš univerzalnoj inteligenciji (koja prožima Univerzum, kao i tvoje fizičko telo, tvoj um i tvoja osećanja), želje se ispunjavaju. Ne kao u bajci, nego kao u životu. Na način koji nisi očekivao, zaobilazeći tvoje planove i napore, dolazeći u nešto promenjenom, prilagođenom i daleko praktičnijem obliku – jer je to ono što je ostvarljivo, a u skladu sa tvojim potrebama.

Kraće rečeno, možda nećeš ostvariti svoj san da budeš popularan pisac, ali ćeš postići uspeh kao kuvar – i bićeš ispunjen i zadovoljan. Ali dok pređeš put od osujećenog pisca do uspešnog kuvara – biće zanimljivo.

Šta je kosmička pamet smislila za tebe – naravno, u dogovoru sa tobom, ili barem sa onim delom tebe koji nema pojma ni o kakvom dogovoru?

Wannabe TV

Editors choice