Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Ne računaj na motivaciju – osloni se na disciplinu

Ne računaj na motivaciju – osloni se na disciplinu

Nisu ti potrebni nikakvi uslovi da bi započeo neki posao – umesto toga, samo radi, dok se uslovi ne organizuju, usavrše i ustale.

Svako ko je ikada nešto postigao, dovršio, ostvario zadatak, dosegao cilj i iskusio uspeh i postignuće, složiće se da nije mogao da se osloni na motivaciju, inspiraciju i povoljne okolnosti, nego na istrajavanje i onda kada nije bilo ničega za šta bi se uhvatio i što bi ga osnažilo. Tako se gradi uspeh – pronalaženjem unutrašnjeg oslonca u rešenosti, volji i istrajnosti.

Život je ispunjen distrakcijama – sve može svakog momenta da te omete, skrene ti pažnju i odvrati te od namere da se baviš svojim glavnim zadatkom. One mogu doći u vidu krize, iznenadnih prepreka, ali i u vidu prijatnosti i potrebe za opuštanjem i zadovoljstvom. Zato je potrebno da svoju disciplinu nagradiš – dozvoli sebi opuštanje i zadovoljstvo, kad ispuniš zacrtano. Organizuj se tako da stalno ispunjavaš normu koju si sebi postavio, da bi zatim mogao da osećaš kako u potpunosti zaslužuješ opuštanje i prijatnost.

Motivacija i inspiracija će povremeno doći da te osnaže i ubrzaju i donesu osećaj lakoće, ali ako u trenucima inspirisanosti uradiš dvostruko više od planiranog, drži se discipline i dalje. Radi i narednog dana, a ako ne postižeš više od norme, postigni normu. I dalje si u prednosti.

Motivacija ti daje vetar u leđa, ali disciplina te drži na kursu, podalje od santi i stenja na koje bi te mogle nasukati.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice