Proces ličnog rasta i razvoja nije prijatan. A kad počnete da se menjate, dešavaju se neprijatne situacije sa drugim ljudima – koji vas više ne prepoznaju i ljute se što isti obrazac komunikacije i ponašanja sa vama više ne funkcioniše. Takođe, menjaju se vaša interesovanja, osećanja i akcije, pa često i sami sebe iznenađujete.

Dešavaju se neugodne situacije u društvu

Ono što vam je ranije bilo zanimljivo, smešno i zabavno, promenilo se, jer ste razvili drugačiji pogled na svet, percepcije, ideje i način razmišljanja. Otkrili ste da vam je potreban istinski intelektualni izazov, a ne samo površna zabava i u društvu se često dosađujete, čak se osećate depresivno. Vaši prijatelji na to uopšte ne reaguju dobro – ljute se i prozivaju vas i misle da sa vama nešto nije u redu, jer više niste “onaj stari”.

Vaše strasti su usmerene na drugačije sadržaje

Prestali ste da uživate u nekim stvarima i ne želite da ih praktikujete iz konvencionalnih razloga. Možda ste odustali od nekih hobija i rekreacija koje ste praktikovali u društvu prijatelja, a otkrili ste nešto što je njima potpuno neprihvatljivo ili vrlo dosadno, pa vam više prija da budete sami i radite ono što vas zaokuplja, nego da gubite vreme u aktivnostima koje vas više ne interesuju.

Udaljili ste se od nekih toksičnih osoba

Najočiglednija toksičnost u odnosima izlazi na videlo baš onda kada jedna osoba napreduje, radi na sebi, budi se i podiže svest, a druga pokušava da je vrati i “spusti” , odnosno, da sabotira taj razvoj i uspon. To su bolne spoznaje, ali shvatili ste da morate da se udaljite od onih koji vas ne podržavaju i ne razumeju i to uopšte i ne pokušavaju, već vas ubeđuju da niste normalni i da ste zalutali. A to su obično vrlo bliske osobe, članovi porodice, partneri, prijatelji.

Comments