Što više radiš ono što hoćeš i slušaš samog sebe, sve više se osećaš izolovano od drugih, sve manja ti je potreba da se nekome obraćaš, da tražiš nečijie razumevanje i podršku, jer sa sigurnošću osećaš da možeš sam i da ne želiš nikog da opterećuješ. Sve više se osećaš sposobno, snažno i nezavisno, iako prolaziš kroz teške i izazovne trenutke i periode.

Osvešćuješ svoje probleme, konflikte, mehanizme

Jasno ti je da svoje unutrašnje sukobe i probleme moraš sam da savladaš, suočavaš se sa svojom teskobom, promenama raspoloženja, sumnjama i raznim “tripovima” koji te obuzimaju. U stanju si da se distanciraš i posmatraš sebe sa strane, da se ne identifikuješ sa emocijama i stanjima koja te uznemiravaju. Najvažnije od svega je da si sve češće svestan da te misli i osećanja vode u sopstvene mračne dubine i da se tamo nalaze odgovori na mnoga važna pitanja tvog života.

Imaš potrebu da okončaš neke opterećujuće odnose

Sve si selektivniji u izboru društva, a to uglavnom znači da se povlačiš od onih sa kojima si provodio dosta besciljnog vremena u takozvanoj zabavi, koja ti, sa sadašnje tačke gledišta više nije ni malo zabavna. Želiš smislene razgovore, razumevanje i komunikaciju, osećaj da sa nekim razmenjuješ nešto bitno, da ne gubiš vreme. Ne želiš više u svom životu površne odnose, koji ti oduzimaju vreme i energiju, a ničim te ne oplemenjuju. Verovatno ćeš se polako povući iz nekih druženja, bez ikakve potrebe da objašnjavaš zašto si se udaljio. Ono malo ljudi koji će ostati pored tebe, odlično razumeju kako se osećaš i kroz šta prolaziš.

Comments