Kultura dopisivanja putem poruka, prilično je izgrađena i opšteprihvaćena. Još uvek ima onih (poreklom iz prošlog veka) koji ne znaju da velika slova znači da vičete, ljutite se, dramatično naglašavate i koriste ih zato što veća slova bolje vide. I šta ih briga. Novi bonton za kuckanje poruka obraća se onom delu vas koji ostavlja najbolji utisak kad ga je baš briga.

Novi bonton za kuckanje poruka Novi bonton za kuckanje poruka

Ne odgovoriti na poruku je igra moći

Samo “sinujete” i baš vas briga. Sagovornik vidi da je viđen i čeka odgovor, a odgovora nema. Vi imate moć, a on se nervira. Kad nekoga hoćete da pokorite, samo ga ignorišite. Za običan SMS važi isto. Ne odgovarajte, kulirajte, zadržite prednost, izludite protivnika. Osim ako se ne radi o protivniku, nego o partneru. Ups.

“Napunite” onoga ko vam ne odgovara na poruku

Poslali ste poruku. Čekate odgovor. “Sinovani” ste. Šta, neko pokušava da vas pokori? Punite ga nemilosrdno. Pa ako hoće da vas ignoriše, neka vas blokira. Ne morate da kuckate ništa u stilu “ne pravi se lud, ne ignoriši me, vidim da si video poruku…” to je psihopatski. Samo ponavljajte tekst koji ste već poslali. Dok ga ne oterate s četa, dok vam ne odgovori ili vas blokira. Dobro i to je malo psihopatski, ali šta je inače normalno u igrama moći?

Comments