Možda oni generalno misle da bi trebalo da nađeš pristojnu devojku i neki posao, što verovatno i ti želiš, ali ti ne uspeva, ali ono što stvarno treba da nađeš, to si ti sam. To je ta osoba koja može da ti promeni život, samo, još je nisi upoznao. Jer nisi zastao dovoljno dugo da se pozabaviš svojim unutrašnjim životom, da razmisliš o sebi, da se preispitaš. Da saznaš koje su ti prednosti, a koje slabosti, koji strahovi, a koji snovi, šta želiš, čemu stremiš, koje su tvoje vrednosti i kako ih manifestuješ u svom životu. Da naučiš da prepoznaš obrasce kojima sebe sabotiraš, da stekneš šire uvide o verovanjima i stavovoma kojima sebe ograničavaš – da poželiš da se oslobodiš i da preuzmeš rukovodstvo nad svojim životom. Kako da posegneš u sebe, da dostigneš onaj nivo samosvesti, na kome počinje promena tvoje ličnosti? Potrebno je da prihvatiš svoje greške – ako si sve do sada pogrešio, ako treba da srušiš sve oko čega si izgradio svoja ubeđenja, da sve dovedeš u pitanje, izvrneš naglavce i kreneš ispočetka, učini to. Sruši sve. Počni da tražiš sebe ispočetka.

A početak je obično u disanju i meditaciji, to su osnovni koraci za umiravanje misli, otpuštanje potisnutih osećanja, samospoznaju. Da bi ti um ostao otvoren, potrebno je da prihvataš, a ne da osuđuješ, da pomeriš bes koji stoji kao poklopac na bunkeru tvojih osećanja i da se suočiš sa strahovima, tugom, povređenošću i ostalim zbunjujućim osećanjima koja se pojave, čim se otvori poklopac. Pronađi neki metod za samospoznaju, ima toliko duhovnih praksi, toliko uputstava, toliko stručnjaka obučenih da pomažu ljudima u ovom poslu.
Od samoobmane do samospoznaje put je prilično dug i naporan, ali je jedini kojim vredi ići, da bi postao ono što jesi, osoba sposobna za istinsku radost, za ljubav i ispunjen život.

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje emotivno inteligentni ljudi ne dozvoljavaju

Stvari sa kojima se stalno suočavaju velikodušni tipovi

Depresija – znak da se tvoja duša buni protiv ropstva

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija:www.unsplash.com

Aleksina Đorđević

 

 

 

Comments