24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Greške koje treba da izbegneš na prvom sastanku

Kakvi se muškarci sviđaju savremenim curama

Najvažnije lekcije o seksu (koje nećeš naučiti sam)

Intervju: Nikola Milović, autor bloga “Miles To Walk”

Kako radi mozak: Ne umara se i sve shvata ozbiljno

Dejvid Bekam lansira novi brend za negu muškaraca: House 99

Modeli džempera koji su ti potrebni za sezonu jesen/zima

Savršena zimska nega brade

Kako da probudiš alfa mužjaka u sebi

3 frizure za muškarce koje će uvek biti IN

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Najstilizovaniji filmski likovi svih vremena

Zanimljiva istraživanja: Šta više volimo, seks ili novac?

Osvoji moć upravljanja svojim životom – izbaci ove mentalne navike

Osvoji moć upravljanja svojim životom – izbaci ove mentalne navike

1/2

Neko se slama pred problemima koje drugi, naizgled, sa lakoćom prevazilaze, neko beži od problema i vrti se u krug, ne shvatajući zašto nije zadovoljan i ispunjen, a neko istrajno ide napred. Da, ovi poslednji upravljaju svojim životom, čak i onda kad im ne ide sjajno, ili im je baš loše. Oni su svesni da život ide dalje napred, sviđalo se to njima ili ne, da nikada nema povratka na staro i da ništa dobro neće nastati samo od sebe, da su sami odgovorni za svoj život, svoja stanja i osećanja, uspehe i neuspehe. Da bi osvojio moć upravljanja svojim životom, neophodno je da promeniš svoje stavove, razmišljanja, obrasce, odnosno, mentalne navike koje te sputavaju i ograničavaju i drže u iluziji da si nemoćan.

Odbaci samosažaljevanje

Potrebno je da prepoznaš kad to radiš, ili da prestaneš da se vređaš i ljutiš kad ti neko blizak ukaže na to da se utapaš u samosažaljenju, umesto da nešto preduzmeš. Život nije lak ni onda kad je sve u redu, a kad nije, onda je teži nego inače i to se stalno i svima dešava. Razlika je u tome kako ljudi to prihvataju i šta čine. Čak i ako si nečijom krivicom dospeo u lošu situaciju, ti si odgovoran za to kako ćeš reagovati i da li ćeš učiniti nešto konstruktivno, ili ćeš gubiti vreme i energiju jadikujući nad svojom sudbinom.

mentalne navike Osvoji moć upravljanja svojim životom – izbaci ove mentalne navike

Prestani da pokušavaš da zadržiš “stats quo”

Življenje podrazumeva menjanje. Promene se dešavaju u tebi, na tebi, oko tebe – svi se menjaju makar samo pod uticajem vremena i prirode, na putu ka završetku života. To je ohrabrujuća pomisao, ako uspeš da prevaziđeš strah i sagledaš stvari realno. Jer to znači da ne vredi da se upinješ da sve ostane isto i da se ništa ne promeni, to je uzaludna borba. Možeš da prihvatiš promene i da usmeriš svoju energiju na to da pronađeš ono dobro u njima i da sam iniciraš promene koje su ti potrebne. Prihvati stvari koje ne možeš da kontrolišeš i da na njih utičeš, i usredsredi se na one koje možeš.

Wannabe TV

Editors choice