WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Osvoji moć upravljanja svojim životom – izbaci ove mentalne navike

Osvoji moć upravljanja svojim životom – izbaci ove mentalne navike

1/2

Neko se slama pred problemima koje drugi, naizgled, sa lakoćom prevazilaze, neko beži od problema i vrti se u krug, ne shvatajući zašto nije zadovoljan i ispunjen, a neko istrajno ide napred. Da, ovi poslednji upravljaju svojim životom, čak i onda kad im ne ide sjajno, ili im je baš loše. Oni su svesni da život ide dalje napred, sviđalo se to njima ili ne, da nikada nema povratka na staro i da ništa dobro neće nastati samo od sebe, da su sami odgovorni za svoj život, svoja stanja i osećanja, uspehe i neuspehe. Da bi osvojio moć upravljanja svojim životom, neophodno je da promeniš svoje stavove, razmišljanja, obrasce, odnosno, mentalne navike koje te sputavaju i ograničavaju i drže u iluziji da si nemoćan.

Odbaci samosažaljevanje

Potrebno je da prepoznaš kad to radiš, ili da prestaneš da se vređaš i ljutiš kad ti neko blizak ukaže na to da se utapaš u samosažaljenju, umesto da nešto preduzmeš. Život nije lak ni onda kad je sve u redu, a kad nije, onda je teži nego inače i to se stalno i svima dešava. Razlika je u tome kako ljudi to prihvataju i šta čine. Čak i ako si nečijom krivicom dospeo u lošu situaciju, ti si odgovoran za to kako ćeš reagovati i da li ćeš učiniti nešto konstruktivno, ili ćeš gubiti vreme i energiju jadikujući nad svojom sudbinom.

mentalne navike Osvoji moć upravljanja svojim životom – izbaci ove mentalne navike

Prestani da pokušavaš da zadržiš “stats quo”

Življenje podrazumeva menjanje. Promene se dešavaju u tebi, na tebi, oko tebe – svi se menjaju makar samo pod uticajem vremena i prirode, na putu ka završetku života. To je ohrabrujuća pomisao, ako uspeš da prevaziđeš strah i sagledaš stvari realno. Jer to znači da ne vredi da se upinješ da sve ostane isto i da se ništa ne promeni, to je uzaludna borba. Možeš da prihvatiš promene i da usmeriš svoju energiju na to da pronađeš ono dobro u njima i da sam iniciraš promene koje su ti potrebne. Prihvati stvari koje ne možeš da kontrolišeš i da na njih utičeš, i usredsredi se na one koje možeš.

Wannabe TV

Editors choice