To je trenutak kada shvatate da nećete pronaći mir u ruševinama onoga što ste nekad bili i radili, već da morate da uradite nešto drugačije i stvorite nešto novo. 

Počinjete da puštate i da se oslobađate kad usmerite svoju pažnju na nešto, kad vas nešto zainteresuje, kad pronađete nešto zanimljivo, što angažuje vašu inteligenciju i energiju. Tada zaista osećate kako ono što vas je povredilo bledi i odlazi u prošlost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabian Lück (@fabianlueck)


Ako pokušavate da to isforsirate, neće ići – to je kao kad vam kažu da nikako ne mislite na slona. Slon postaje jedino na šta možete da mislite. Što se više trudite da nešto prevaziđete, to nešto će se snažnije držati svojim kandžama za vaše srce i um. Sve dok govorite sebi kako morate da se oslobodite i krenete dalje, ostajete vezani.

Nemojte rešavati da otpustite ono što vas boli, da ne biste radili protiv sebe. Samo gledajte oko sebe i razmatrajte te raspale komade. Nešto će vam sinuti, neki oblik će se pojaviti. A onda će proći dva sata da niste ni pomislili na ono što vas muči. Pa će proći dva dana. Pa dve nedelje. I polako, bol će postati prošlost. Vredna lekcija. Neće vas vreme izlečiti, ali vreme je potrebno da biste zauzeli novo mesto u sadašnjosti, mesto sa koga možete da krenete ka budućnosti. 

Naslovna fotografija: instagram.com/fabianlueck

Brankica Milošević 

Comments