Ako spadate u one koje mesto ne drži, verovatno uspevate da često menjate mesta i putujete po svetu, iako raspolažete samo skromnim sumama novca. Za one koji misle da je za putovanje potrebna udobnost, bezbednost i mnogo para, vi ste čudak ili možda skitnica. Oni se nikad ne bi tako cimali, ali oni ne razumeju da se vi ne cimate, nego idete u avanturu i uživate u svakom trenutku.

Volite da se izgubite

Kad odete na neko mesto koje ne poznajete, upoznate ga tako što se u njemu izgubite. Vaš turistički instinkt omogućava vam da nemate pojma gde ste i da se uopšte ne uznemiravate zbog toga. Ne hvata vas panika i strah, nego vam se budi lovačko-istraživački njuh, koji vas ispravno vodi, čak i ako nemate neki izražen smisao za orijentaciju. Zato smisao za komunikaciju nikada ne gubite, a jezička barijera za vas ne postoji – sporazumećete se sa urođenicima u crnoj džungli, sa jetijima i belim medvedima, jednako kao i sa komšijom – bilo gde da stanujete u ovom trenutku.

Znaci da ste ROĐENI putnik i istraživač3 Ovo su dokazi da si ROĐENI putnik i istraživač

Ne volite klasične turističke odrednice

Vas ne zanimaju spomenici istorije i kulture i sva ona znamenita mesta koja turisti obilaze organizovano. Ne verujete da se istinita priča o nekom podneblju i stanovništvu nalazi u kamenju nekih ruševina, u muzejima i građevinama. Više volite da se umešate u narod i da idete kuda i oni. A to su mesta na kojima nećete sresti druge turiste.

Comments