Koga citiraš?

Ko su tvoji uzori? Čak i ako citiraš likove koji su ti zabavni, smešni i čija je vrednost diskutabilna, nešto bitno zajedničko pronalaziš sa njima i treba to da osvestiš. Da li je to tvoja mračna strana? Tvoj patrijarhalni, ratoborni deo ličnosti? Ili nešto drugo, bolje od tebe, čemu stremiš.

Kako se ponašaš u odlučnim životnim trenucima?

Kako donosiš odluke kad se nađeš na raskrsnici, kad si pritisnut uza zid i kada nemaš izbora, nego da deluješ, ovako ili onako? Obrati pažnju na obrasce, na modele svog ponašanja u kriznim i odlučnim situacijama. Kako rade tvoji instikti? Da li tada zanemaruješ druge, ili se oslanjaš na njih? Da li tražiš pomoć, ili sve moraš sam, da li razmišljaš i analiziraš, ili puštaš da te ponesu emocije? To mnogo govori o tome ko si i kakav si.

O čemu najviše razmišljaš?

Ako želiš da vidiš gde se u ovom momentu nalaziš u svom životu, zapiši ono o čemu najčešće razmišljaš, jer možda ti te misli promiču nezapaženo i nisi ni svestan koliko si često obuzet njima. To je ono u šta najviše ulažeš sebe u ovom trenutku, ma šta to bilo. To je ono gde si zainteresovan, inspirisan, ali i oštećen, uskraćen, povređen. Te misli najviše govore o tome ko si i u kakvoj si situaciji u sadašnjosti.

emily morter 188019 Pitanja na koja treba sebi da odgovoriš da bi saznao ko si i kakav si

Pročitajte još i ovo:

Porodična osećanja koja TREBA da iskusite u životu

Muško iskustvo: Zašto je teško biti muškarac?

5 načina da ljubaznošću oplemenite svoj život (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.unsplash.com

Brankica Milošević

 

Comments