Budi nežan prema sebi kad se zaglaviš i posustaneš

Mnogi upadaju u zamku prekorevanja sebe i osećanja krivice kad posustanu i onda se zaglave u samooptuživanju, gore nego što su se zaglavili u neuspešnom pokušaju. Nemoj to da radiš sebi. Imaš prava na ćorskokake, na neuspeh i greške, ali samo ako uradiš ono što duguješ sebi – da prihvatiš neuspešne pokušaje kao smernicu za uspešne, da iskuliraš i pokušaš ponovo. I ako ne uspe iz prvog i drugog i trećeg puta, da nastaviš da pokušavaš, jer to je ono što će dati neki rezultat na kraju. Odustajanje sigurno neće doneti nikakav rezultat.

man41 Pokreni se od prvog dana Nove godine

Razmišljaj o svojim uspesima

Kad ti ne ide, usredsredi se na ono što ti je išlo, što si postigao, u čemu si uspeo. Podseti sebe da umeš i možeš, nahrani se pozitivnom energijom iz sopstvenog iskustva. To ćete ohrabriti i pomoći ti da nastaviš.

Napravi malo istraživanje pre nego što kreneš u neki projekat

Možda si impulsivna i spontana osoba, ali utoliko je važnije da ne previdiš neke stvari koje mogu postati prepreka, a koje ćeš uočiti ako napraviš malo istraživanje, prikupiš potrebne informacije, pripremiš svoj mozak za mogućnosti i moguće prepreke. Naravno, srešćeš i prepreke koje uopšte ne očekuješ, ali bićeš spremniji da se sa njima suočiš.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.pinterest.com, www.finaest.com, www.nouba.com

Brankica Milošević

Comments