Oni žive svoja filozofska uverenja

Teorija bez prakse, znanje koje nije upotrebljeno i materijalizovano u životu, pametne ne zanima i ne cene ga. Iza svake ideje, filozofije i ubeđenja u njihovom životu stoje dela koja ih potvrđuju i održavaju. Oni ne grade kule u vazduhu, nego ostvaruju svoje snove i oživljavaju svoja maštanja.

Vole samoću

Druženje sa sobom im je omiljeno vreme u danu i neophodno im je. Vrlo inteligentni su vrlo samostalni i nije im potrebna ni publika, ni društvo, da bi sproveli neku akciju, da bi nekuda otputovali, posetili koncert, izašli na piće – sasvim se komotno osećaju i kad to rade sami. Svet je uvek pun ljudi i ako im je stalo do društva, stupiće u komunikaciju sa nekim ko im deluje zanimljivo, upoznaće nekog novog i stvoriti još jednu priliku da nešto nauče, otkriju, uvide i sprovedu. Daleko od toga da nisu društveni – društvo je prijatno i dobrodošlo, ali im nije potrebno da bi se dobro osećali i dobro proveli. Ne moraju da sa nekim dele svoje utiske i misli, da bi potvrdili verodostojnost i vrednost onog što doživljavaju.

Tolerišu razlike

Visoko inteligentne osobe su svesne da postoje različite vrste inteligencije i da mudrost, sposobnost i pamet nisu iste kategorije, mada se prepliću. Oni vole raznolikost i uživaju u druženju sa različitim osobama. Među njihovim prijateljima ima kreativaca, biznismena, političara, analitičara, duhovnih praktičara, starijih i mlađih osoba. Njihov jedini kriterijum je da im neko skrene pažnju svojom ličnošću.

Izvor fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments