Ali ti si taj što drma svoj kavez. Ti želiš da se nešto desi, a ništa konstruktivno se neće desiti, ako sam nešto ne preduzmeš. Destruktvno hoće, naravno, to ide lako i dešava se bez ikakvog napora, to si već isprobao i utvrdio. Šta da uradiš? Kako da to uradiš, kad si tako bezvoljan i nesiguran i plašiš se da će ti samo biti još gore?

Ali hej, šta je najgore što može da se dogodi? Da osetiš još bola, osujećenosti i besa? Da opet promašiš cilj? Da uletiš u neku drugu šemu i rutinu? Da izgubiš sve što imaš i da se svedeš na preživljavanje?

Seti se da se sve najgore već dogodilo. Sva dna su već dotaknuta, svi strahovi probuđeni, svi mrakovi zgusnuti, sva ljubav razređena do neprepoznavanja, sve vrednosti obezvređene. Ti si deo kolektivne svesti i nesvesti, u kojoj se nalaze sve informacije o svim stradanjima i besmislenostima življenja. I ako sam ne uneseš smisao u svoj život, ako ne istisneš trunčicu hrabrosti iz svog srca (poput poslednjeg centimetra paste iz ispražnjenje tube) da dosegneš trunčicu životvorne sreće koja već teče topla kroz tvoje vene, ako ne udostojiš sebe sopstvenog poštovanja, pažnje i ljubavi, onda ništa. Samo postojiš i ovde gde si. Ne moraš da činiš ništa i da ideš nigde, možeš i ovde i sada da budeš mizeran. Ne budi kukavica. Probaj barem da budeš nesrećan i sjeban na nekom drugom mestu, na neki nov način. Čik, probaj.

hrabrost 4 Ponekad je hrabrost sve što ti treba

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje shvatiš kad se vratiš na terapiju

Kako da pripremiš svoj mozak za još jedan radni dan?

Kako da razvijete veštinu slušanja?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.thefashionisto.com

Aleksina Đorđević

Comments