Porodična situacija

Svi imamo “situacije” u porodici. Zdravstveni problemi, razvodi, zakonske neprijatnosti, problemi sa decom i školom, finansijske krize, gubici i tragedije. U svojoj užoj sredini, među prijateljima i na poslu, nemoguće je sakriti da prolazite kroz neki težak period. Čak se najčešći razgovori koji se vode po kancelarijama, ili pri usputnim susretima sa nekim koga niste dugo sreli, vode baš o porodičnim problemima, jer to je nešto što nam je svima zajedničko i gde ponekad nalazimo olakašanje u priči, ponekad imamo instiktivni otpor da nešto ispričamo, a ponekad čujemo dobar savet od nekoga ko ima sličan problem. U suštini, ljudi zato i pričaju o svojim porodičnim problemima – da se malo isprazne i rasterete i da podele iskustvo i saznaju šta je konstruktivno neko drugi u sličnoj situaciji preduzeo. Ali kad osećate taj otpor i ne da vam se da nešto podelite sa drugima, poslušajte sebe, to je najmanje što možete učiniti za svoj energetski balans i celovitost.

Preporuke duhovne prakse Ovih 5 stvari NE otkrivajte o sebi3 Preporuke duhovne prakse: Ovih 5 stvari NE otkrivajte o sebi

Ne treba davati informacije o svom duhovnom životu

Ako se bavite nekom duhovnom praksom, nije vam potrebno da dolazite u situaciju da branite svoje istine, koje neko ismeva, jer ste ih neoprezno izneli na videlo. Nikoga vi ne treba da preobraćate i prosvetljujete, imate sasvim dovoljno posla sami sa sobom. Trenutak za deljenje znanja je kada vama neko priđe kao učenik, odnosno početnik, koji traži uputstvo. Čak i tada ne treba da se postavljate kao guru, nego samo da date informacije koje se traže – onaj ko je krenuo putem duhovnog razvoja umeće da ih prepozna i naći će ono što traži, možda na drugačiji način od vas.

Comments