A kad uzletite i pogledate sebe odozgo – tih nekoliko sivih zidova lavirinta koji vas zarobljavaju, deluju beznačajno, u poređenju sa zelenim i plavim pojasevima života koji se prelivaju i svetlucaju svuda okolo. Sunce i dalje sija, ptice pevaju, trava raste, potoci žubore – svet je veliki, divan i pun čuda, samo vi to ne vidite tamo dole. U samici straha i brige, pravi je izazov pronaći milost i poštenje da vidite šta je ono što je i dalje dobro, vredno, srećno i važno u vašem životu. A to je upravo ono što će vam pomoći da ponovo postignete uspeh.

Zato razmislite o svemu zbog čega ste ikada bili zahvalni. Ima mnogo toga, bilo bi dobro da zapišete. To je metod koji radi, zato što zahvalnost i strah u vašem umu ne mogu boraviti istovremeno. Dok se bavite zahvalnošću, ne osećate strah. Setite se svih prilika koje ste iskoristili, uspeha koje ste postigli, setite se dobrote svih koji su vam ikada pomogli, podržali vas, razumeli, utešili. Razmišljajte o prijateljima, o tome koliko je važno i dragoceno imati oko sebe iskrene, snažne, poštene, vredne, lojalne ljude, na koje možete da se oslonite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Elezaj (@kevinelezaj)

Razmišljajte o stvarima zbog kojih ste zahvalni sami sebi – na koje ste se usudili i stekli iskustvo, kao i one koje niste uradili, a bili ste u iskušenju. Setite se svih dobrih, mudrih, hrabrih odluka koje ste doneli, svih radosti koje ste pružili drugima i koje ste sa njima proživeli, ljubavi i pažnje koju ste davali i primali… To je vaša snaga, ono što pobeđuje strah i neuspeh pretvara u uspeh – zahvalnost zbog svih dobrih stvari u životu.

Dakle, ono što treba da uradite kad doživite neuspeh, nije traženje rešenja, nego traženje razloga zbog kojih ste zahvalni sebi, drugima, životu. Kad se setite da volite svoj život, već ste na putu uspeha.

Naslovna fotografija: instagram.com/kevinelezaj

Brankica Milošević

Comments