Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Savremeno doba: Fenomen “sinovanja” (BLOG)

SOS seen

Problem današnjice! Ovo nije seen koji se podvodi pod digitalni svet, već nešto sasvim drugačije, a sigurno najgora vrsta “sinovanja” koja postoji. Hiljadu puta vidimo kako je neko zlostavljan u komšiluku, na ulici, u nekom bližem okruženju. U okruženjima kao što su škole, fakulteti, raznorazne institucije. Vidimo kako nekome ispred nas u prevozu kradu telefon, novčanik… Možda to nije sinovanje koje je poznato u modernom svetu, ali je svakako nešto što je tom  istom svetu najveći problem. Bilo kakvo nasilje, loši postupci, ne smeju da utiču na bilo koga od nas tako da čutimo i posmatramo, da ostajemo bez reakcije, jer tako postajemo loši ljudi, kakvi sigurno nismo želeli da budemo.

Seen kao odgovor na muvanje

E ovo “sinovanje” najviše boli. Pošalješ joj poruku, razbijaš trista godina glavu prvo da li uopšte da načiniš taj korak, pa onda još trista dok smisliš šta da napišeš, konsultuješ drugare, drugarice, čitav proces prođe dok poruka ne stigne do nje. I posle nekoliko minuta, ispod cele te mukotrpno smišljene poruke vidiš seen i ništa više. Zašto je to uradila? Odgovora je mnogo. Ne sviđaš joj se, kao najgora opcija. Ne sme da odgovori jer je zauzeta, opet loša poleđina situacije. Misli da je riba jer joj non-stop stižu poruke od frajera, a to je još više ako ti samo lupi seen. I u nedogled idu ta istraživanja i iznalaženje novih odgovora. Međutim, u celom tom haosu savremenog dopisavanja postoji jedna istina. Kratak odgovor pokazaće normalnu kulturnu osnovu i ponašanje svih nas, ukoliko ne postoji zainteresovanost to je lako napisati ili kazati, isto važi i za zainteresovanost, zbog čega je opcija neodgovaranja uz stavljanje do znanja da je poruka viđena pokazatelj jedino toga da se od te osobe okreneš i odeš dalje, jer njena “vrednost” sigurno nije ništa što ti je potrebno.

I opet ćeš poslati poruku koja će ostati bez odgovora? Tvrdoglava smo stvorenja koja često rade na svoju štetu, ali da se podsetimo nekih starijih vremena koja se nisu završila tako davno. Odgovor na pisma se čekao jako dugo, ali su ona ipak stizala, a ljudi su svakodnevno bili u stanju da urade mnogo toga kako bi svoj odgovor na papiru poslali na pravu adresu.

blog 13 Savremeno doba: Fenomen sinovanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvori fotografija: www.adweek.com, www.pinterest.com

Slobodan Veličanin

 

Wannabe TV

Editors choice