Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Šta je ono “nešto više” za tebe

Mora da ima nešto više od verovanja da treba da budeš zadovoljan onim što imaš, jer mnogi nemaju ništa i od ideje da je imanje, sticanje, gomilanje, sakupljanje – ono što treba da radiš celog života. Nešto više od ušuškavanja svoje zone komofora, koje sve više liči na hordovanje. 

Ima, kažu ti oni koji su se usudili da iskoče iz voza na mestu gde i je poskočilo srce i da potrče za nekim izazovom, od koga su se osetili živi i uključeni. Za poslom, za koji nisu bili sigurni da li će im uspeti, ali nisu o tome ni razmišljali, samo su osećali da moraju da probaju. Za osobom koja je uzdrmala njihova uverenja i stavila na ispit njihovu hrabrost. Za snom, za koji su svi rekli da je idiotski, nerealan, neostvariv. Za onim što im je probudilo i pozvalo strast. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Toni Jais (@danieltonijais)


Gde je tvoja strast? Ne odriči se hobija koji voliš, zato što nemaš vremena i jer tu nema para, jer to radiš samo zbog sebe. I treba da radiš nešto samo zbog sebe, bez ikakve koristi i nadoknade, samo zato što u tome uživaš, što se u tome nalaziš i što kroz to izražavaš neki bitan deo sebe, koji ne možeš da pronađeš i izraziš na praktične i korisne načine. Bavi se umetnošću. Piši, crtaj, komponuj, ne radi se o tome da postaneš slavan i besmrtan, već da radiš ono što raduje tvoju dušu. 

Trudi se da ostvariš nešto za šta ti svi kažu da je nemoguće, ne pitajući se šta ćeš ako se ispostavi da su u pravu. Budi hrabar, rizikuj,otvori se, živi svoja osećanja. Reci ono što misliš, pričaj svoju priču, voli one koje voliš i neka znaju da su voljeni, čak i ako ne uzvraćaju. Otkrivaj sebe, samospoznaja je najveća avantura u životu, put koji te neće zamoriti i na kome ćeš se osloboditi predrasuda i gluposti i otkriti lakoću postojanja, takvu zbog koje te normalan život ne može zarobiti i sputati. Rasti, menjaj se, evoluiraj. To je ono „nešto više“ što tražiš, u tebi je. Samo ga pusti da te vodi i idi za njim, odvaži se i kreni.

Naslovna fotografija: instagram.com/ danieltonijais

Aleksina Đorđević 

Wannabe TV

Editors choice