Mora da ima nešto više od verovanja da treba da budeš zadovoljan onim što imaš, jer mnogi nemaju ništa i od ideje da je imanje, sticanje, gomilanje, sakupljanje – ono što treba da radiš celog života. Nešto više od ušuškavanja svoje zone komofora, koje sve više liči na hordovanje. 

Ima, kažu ti oni koji su se usudili da iskoče iz voza na mestu gde i je poskočilo srce i da potrče za nekim izazovom, od koga su se osetili živi i uključeni. Za poslom, za koji nisu bili sigurni da li će im uspeti, ali nisu o tome ni razmišljali, samo su osećali da moraju da probaju. Za osobom koja je uzdrmala njihova uverenja i stavila na ispit njihovu hrabrost. Za snom, za koji su svi rekli da je idiotski, nerealan, neostvariv. Za onim što im je probudilo i pozvalo strast. 


Gde je tvoja strast? Ne odriči se hobija koji voliš, zato što nemaš vremena i jer tu nema para, jer to radiš samo zbog sebe. I treba da radiš nešto samo zbog sebe, bez ikakve koristi i nadoknade, samo zato što u tome uživaš, što se u tome nalaziš i što kroz to izražavaš neki bitan deo sebe, koji ne možeš da pronađeš i izraziš na praktične i korisne načine. Bavi se umetnošću. Piši, crtaj, komponuj, ne radi se o tome da postaneš slavan i besmrtan, već da radiš ono što raduje tvoju dušu. 

Trudi se da ostvariš nešto za šta ti svi kažu da je nemoguće, ne pitajući se šta ćeš ako se ispostavi da su u pravu. Budi hrabar, rizikuj,otvori se, živi svoja osećanja. Reci ono što misliš, pričaj svoju priču, voli one koje voliš i neka znaju da su voljeni, čak i ako ne uzvraćaju. Otkrivaj sebe, samospoznaja je najveća avantura u životu, put koji te neće zamoriti i na kome ćeš se osloboditi predrasuda i gluposti i otkriti lakoću postojanja, takvu zbog koje te normalan život ne može zarobiti i sputati. Rasti, menjaj se, evoluiraj. To je ono „nešto više“ što tražiš, u tebi je. Samo ga pusti da te vodi i idi za njim, odvaži se i kreni.

Naslovna fotografija: instagram.com/ danieltonijais

Aleksina Đorđević 

Comments