Fizička aktivnost

Ako ne praktikuješ džoging i nemaš vremena za pola sata šetnje izjutra, odradi set zahtevnih vežbi za deset, petnaest minuta. Jutarnje vežbanje je neophodno, ako želiš da održiš tempo, ili još bolje, ako želiš da ga sam diktiraš.

Doručkuj proteinski obrok

30 grama proteina u tvom doručku, 30 minuta nakon buđenja, preporučuju stručnjaci. Proteini će ti pomoći da ostaneš u kondiciji i da se ne ugojiš i smanjiće žudnju za ugljenim hidratima (od kojih ćeš izgubiti kondiciju i ugojiti se). Dva, tri cela jaja, slanina, kobasice, sir – to su sastojci doručka za trkača na duge staze.

Hladan tuš

Ako nisi navikao, ideja da se istuširaš hladnom vodom izgledaće ti sumanuto, kao da ti neko preporučuje da se ujutru malo išibaš do krvi, ili se zaključaš u “gvozdenu devicu” na pet minuta, ili iščupaš nokat za dobro jutro. Ali hladan tuš osvežava bolje nego ledena limunada usred vrelog letnjeg dana, a možeš ga uvesti postepeno i primeniti nakon upotrebe sapuna i tople vode, kao osvežavajući finiš. Tvrdi se da hladan tuš pomaže i u lečenju depresije i da je efektniji od lekova, pa ako se ujutru osećaš malodušno i bezvoljno, onda nateraj sebe da primeniš ovu prirodnu medicinu za podizanje energije i radne temperature.

početak radnog dana 2 Šta moraš da uradiš pre početka radnog dana – da te život ne bi pregazio?
Comments