Tradicionalna podela uloga (koju prihvataju i neki gej parovi) znači da se uticaj partnera isključuje. Muž je glavni, odnosno, on donosi konačne odluke koje može da nametne supruzi (kao i deci), ali u ovom ograničavajućem odnosu žene su razvile veštine manipulacije, kako bi „proturile“ svoje zahteve, kako bi infiltrirale svoje amandmane na muške zakone, kako bi uverile muškarca da je neprikosnoveno poštovan, dok one zapravo manipulišu njime na sve načine. Patrijarhalni okviri i zahtevi su u potpunosti krivi za sve bračne i međupolne užase, za zloupotrebu seksa i odsecanje od prirodnog, zdravog, strastvenog i ljubavnog odnosa među partnerima. A ako ti ne pada na pamet šta bi to bili bračni i međupolni užasi, seti se da postoji nasilje, fizičko, psihičko, verbalno, a osim toga postoji laganje, varanje, prećutkivanje, poluistine i sve ostale „suptilne“ manipulacije u odnosu, postoji potisnuto nezadovoljstvo, ogorčenje, prebacivanje krivice i svi ostali odbrambeni mehanizmi koje partneri koriste jedno protiv drugog. Poznato?

gej parovi 3 Šta možete o odnosu naučiti od gej parova?

Lako je prepoznati ove užase u tuđim odnosima, ali kad obuzmu tebe i tvoj emotivni život, kako ćeš se boriti sa tim? Možda bi se u očajanju obratio za savet i nekim gej muževima, koji dele moć u odnosu, koji se ne vezuju za rodne uloge i ne podležu normama i šablonima.

Kad prihvataš ljubav, onda si dužan da se predaš ljubavi, a tu nema borbe za moć. Nema borbe uopšte, koncept je potpuno drugačiji. Ljubav ti nudi svet slobode, ali, sloboda nije za svakoga, jer je zastrašujuća.

Pročitajte još i ovo:

Govor tela: Tajne komuniciranja koje bi svaki muškarac trebalo da zna

Govor tela koji mora da “čita” svaki uspešan muškarac

Odaje vas govor tela: Zauzmi stav i ne mrdaj 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.thefashionisto.com

Brankica Milošević

 

 

 

Comments