Samo, prvo morate da redefinišete slabost, jer to nije ono što mislite, slabost nije bol koji osećate, to što zbog nečeg uvek možete da plačete – osećanja nisu slabost. Slabost su vaši slepi uglovi, načini na koje ne vidite gde grešite, slabost su vaše samosabotaže u vidu lenjosti, nesigurnosti, odlaganja, kontrole… Biti snažan, znači pre svega imati snage za suočavanje sa svojim slabostima, koje se uglavnom tiču vašeg ega i vašeg uma, a vi je pripisujete osećanjima. 

Kada se odlučite za srce, onda vam je srce na pravom mestu, jer stavljate sebe u centar svog života na pravi način – tu ste gde ste i to ste što jeste i ne morate nikome ništa da objašnjavate i da se zbog toga izvinjavate. I sa tog mesta možete dalje, putem srca. Moći ćete da se otvorite za nepredvidljivo i neizvesno, da prihvatite kako ne postoji savršen trenutak, da ništa nije sigurno i zagarantovano, da možda nećete dobiti ono što želite, ali da ćete svakako pokušati, slušajući svoje srce. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Menswear (@menswear.fashion1)


Možda nikada nećete biti sto posto sigurni, ili spremni, ali ako sledite svoje srce i svoju strast, živećete punim kapacitetom. A samo se u istini tako živi. 

Istina nije kul. Ona je prosvetljujuća i oslobađajuća. I samo je srce dovoljno snažno i hrabro da je upozna i da praktikuje slobodu. 

Naslovna fotografija: instagram.com/menswear.fashion1

Brankica Milošević

Comments