Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Šta sve naučiš kad postaneš student?

1/3

Kad studiraš u sopstvenom gradu, studentski život se ne razlikuje toliko od srednjoškolskog i ni izdaleka nije tako poučan. Ali kad kao student odeš od kuće u drugi grad i moraš da se snalaziš, koliko god bio nesnalažljiv i smotan. Odjednom umeš da završiš administrativne zahteve, da popuniš formulare i čuvaš dokumenta, da raspolažeš novcem i da razmišljaš o tome šta ćeš sutra da jedeš i kako ćeš da se organizuješ.

Naučiš da rastegneš 500 dinara na nedelju dana

Vrednost novca postane realna, kad moraš sam njime da raspolažeš i shvatiš da ga nikad nema dovoljno i da si prebrzo potrošio ono što je trebalo da potraje. Kombinujući ono što ti je preostalo od kevine poslednje pošiljke sa hranom u menzi i poslednjih 500 dinara, shvataš da možeš da preživiš i bez para i da sledeći put moraš pametnije da rasporediš novac. Nema opuštanja i neplaniranih kupovina, pa makar se radilo i samo o omiljenom hamburgeru.

Šta sve naučiš kad postaneš student Šta sve naučiš kad postaneš student?

Shvatiš koliko ti znači porodica

Kad se najzad odvojiš od svojih, uzbuđen zbog samostalnosti i slobode, sve ono što te je smaralo, počne da ti nedostaje. Više te niko ne pita po pet puta da li si gladan i šta bi jeo, čist veš se ne pojavljuje ispeglan i spakovan sam od sebe, niko te ne podseća da izneseš đubre, a ako svakog dana ne opereš onih par tanjira i čaša, oni ostanu prljavi. Moraš sam da se setiš da uključiš bojler kad je jeftina struja i da ne potrošiš svu vodu. Sa pritiskom i pravilima porodičnog života izostaje i ona ušuškanost i zaštićenost od svakodnevnih organizacionih i egzistencijalnih briga. Počneš da brineš zbog toga što se oni upinju da ti omoguće da studiraš i razmišljaš o tome kako da ih rasteretiš, kako da tu i tamo zaradiš i uštediš neku kintu, počneš da maštaš o trenutku kad te roditelji pitaju da li ti treba novac, a ti kažeš da ti ne treba.

Wannabe TV

Editors choice