Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Šta vam sve oduzima energiju i kako to da promenite

Šta vam sve oduzima energiju i kako to da promenite

1/2

Verovatno ste svesni da se često nepotrebno iscrpljujete, ali ne možete baš da detektujete i definišete sve faktore koji vam oduzimaju energiju na dnevnom nivou. Govorite sebi da previše radite, da treba zdravije da se hranite i urednije da živite i to je verovatno tačno, ali postoje i svakodnevni iscrpljivači energije, male crne rupe koje usisavaju vašu životnu snagu, koje takođe treba da uzmete u obzir. Evo malog spiska prikrivenih energetskih usisivača i načina da sa njima izađete na kraj.

Provodite veći deo radnog dana telefonirajući, držeći predavanja, razgovarajući sa ljudima. Osim što su mnogi od tih ljudi verovatno naporni, a možda i pravi energetski vampiri, pričanje je naporan posao koji dovodi do gubitka tečnosti, odnosno, dehidratacije, koja povećava osećaj umora i iscrpljenosti. Šta da preduzmete – pijte dosta vode. Dehidratacija smanjuje dovod kiseonika u ćelije organizma i zato se redovno hidrirajte, držite uz sebe flašicu vode i stalno je dopunjavajte.

stefan stefancik Ue2 23uBwNw unsplash e1595589834187 Šta vam sve oduzima energiju i kako to da promenite

O negativnom zračenju električnih aparata kojima smo okruženi, stalno se diskutuje. Električni aparati emituju pozitivne jone koji pojačavaju lučenje hormona stresa i čine vas umornim i neraspoloženim. Potreban vam je jonizator, koji povećava koncentraciju negativnih jona u prostoriji gde provodite najviše vremena, savetuju stručnjaci.

Dugo sedenje za računarom iscrpljuje. Ponekad “zaglavite” do sitnih sati pred monitorom i umorni ste, ali kad legnete ne možete da zaspite. Svetlost monitora usporava lučenje melatonina, koji je potreban za dobar san i zato pokušajte da ne koristite računar (ni telefon) pred spavanje, a ako ga ipak koristite, podesite zatamnjivanje monitora koje se automatski uključuje u određeno vreme (što vas ujedno podseća da je vreme za spavanje).

Osobe koje stalno planiraju, na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou, češće se osećaju umorno i iscrpljeno od onih koji to ne rade. Ukoliko se oslanjate na ovu vrstu organizacije, stalno osećate pritisak obaveza koje su tek pred vama. U ovom slučaju, potrebno vam je uvođenje spontanosti i momenta sadašnjice u život, psihološke i duhovne tehnike koje vas fokusiraju na sadašnji trenutak. Ako već planirate svaki radni dan, uvedite u plan slobodno vreme i ostavite taj deo neispunjen i zadajte sebi da ćete raditi šta vam se prohte, a ako vam se ne radi ništa smisleno i konstruktivno, onda prosto lenstvujte. To je neophodno za mentalnu ravnotežu, um mora imati prostor za “slobodno plutanje” i jednostavno bivstvovanje u trenutku.

Wannabe TV

Editors choice