Mnogo puta se govorilo i čulo o toleranciji, pa se opet malo videlo na delu. Iako si možda i ti nekada pričao kao je nemanje toleraancije veliki problem, negde si pokazao sopstvenu netolerantnost. Nisi? Priseti se samo trenutka kada je do tebe u prevozu bio čovek koji nije imao prijatan miris, možda neko ko nije tvoje boje kože ili statusa (mada statusi više ni ne postoje, a ako smatraš drugačije, tek si u zaostatku za modernim svetom), priseti se momenta kada je pored tebe stala osoba koja je čudno obučena. Šta si u tom trenutku pomislio? Da, verovatno te mnogo toga iznerviralo, nešto naljutilo, zbog nečega ti se zgadilo, jer nemaš tu toleranciju u sebu, koja je potrebna da bi bio savremen muškarac. Savremenost te poziva da poštuješ tuđ izbor, ma kakav god bio, a ukoliko tebe ugrožava, onda da se protiv toga boriš na krajnje civilizovan način.

Mnogo puta po internetu kruže priče kako su u prevozu opljačkali neku devojku, a niko nije reagovao, kako se nad ženom ili detetom izvršavalo nasilje, a komšije su ćutale, te na komšijskim”sastancima” samo širili priču, poput gnusnog trača. Možda si sve to video, možda još i gore, ali si bio dovoljno savremen i moderan da ne stavljaš glavu u tužu “torbu”. Možda samo nisi bio svestan da biti moderan znači pomoći onome ko je u nevolji, biti hrabri vitez iz Srednjeg veka, jer dobre vrednosti i ispravna moralna načela neće nikada zastariti, baš kao što iz mode neće nikada izaći crna i bela boja.

blog 31 Šta znači biti savremen muškarac? (BLOG)

Možda su u nekim  situacijama i žene postale krive, jer su stvorile “savremenog muškarca”. Tražile su ravnopravnost polova, pa su je i dobile. Onda si ti postao toliko moderan jer si dozvolio da ženski rod bude tebi jednak. Ali tvoja savremenost pada u vodu, ili još dublje, kada dozvoliš da pored tebe dama otvara sama vrata. oblači kaput bez tvoje pomoći, a o neki  težim poslovima nema potrebe ni govoriti. Biti dženlmen i kavaljer je najsavremeniji način da budeš pravi muškarac!

Comments