Odugovlačenje je način da kažete NE

Ako ostanete dovoljno neodređeni, otvoreni za sve mogućnosti i dogovore i ničim se ne obavežete, odlažući potvrdu na učešće u određenom eventu i date sebi vremena da potpuno zaboravite na taj poziv i setite se tek kad bude kasno, vi zapravo govorite NE. Na način koji će prilično iznervirati sve oko vas i etiketirati vas kao nepouzdanu osobu, sa kojom je teško dogovoriti se i koja „ispaljuje“, ali koji vas prilično štiti od svih cimanja koja želite da izbegnete, a ne znate kako.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brandon Good (@goodbhavior)

Brejnstorming

Kada osetite neodoljivu želju da nešto izbegnete i odložite, kada ne želite da programirate, ili da pišete poslovni plan, ili da idete na sastanak, razmislite o tome koje korisne stvari možete da radite umesto dosadnih stvari koje morate da radite. Ustanite i pređite u drugu sobu i porazgovarajte sa sobom. Možda je cela ideja loša. Možda imate mnogo dobrih ideja, koje nisu praktične i u realizaciji ispadnu naopako. Uzmite blokče i olovku (i držite ih uvek kod sebe) i zapisujte sve ideje koje vam padnu na pamet. Kada odugovlačite, bavite se „lovljenjem“ ideja. To će vam razbistriti glavu i pomoći vam da vratite fokus.

Nakon mnogih sati odugovlačenja i brejnstormingovanja, možete shvatiti da ne treba da radite ono što ne želite da radite, ili da verovatno gurate lošu ideju, koja neće uspeti, ili da ima delova koje možete delegirati. Možete iskoristiti odlaganje da sebi poboljšate život. Radite ono što želite, delegirajte ono što možete. Razmišljajte i pronađite ideje koje možete da sprovedete na najjednostavniji i najproduktivniji način.

Naslovna fotografija: instagram.com/goodbhavoir

Brankica Milošević

Comments