Kada smatraš da bi trebalo da budeš zreo, stabilan, razuman, pun samopouzdanja, osoba koja zna šta hoće i na koju drugi mogu da se oslone? Neki se, takoreći, rode takvi, a mnogi provedu čitav život u frustrirajućem stanju pretpuberteta. Ako pretenduješ na zrelost i stabilnost, ove stvari, navike, stavove, trebalo bo da prestaneš da praktikuješ i da ih izbaciš iz svog života.

Ne pričaš o svojim osećanjima

Taj nabusiti mačo stav je odavno prevaziđen, ali tebe možda niko nije apdejtovao, ili si sam sebe sprečio da uopšte preispituješ tu svoju “prirodnu” osobinu. Prirodno je živeti sa ljudima i ostvarivati dobre i konstruktivne veze sa njima – prijateljske i poslovne, kao i partnerske, a za to je potrebno da budeš otvoreniji i komunikativniji. A to znači i da razgovaraš o svojim osećanjima, stanjima i raspoloženjima, da bliskim ljudima poveriš svoje strahove, da im dozvoliš da dopru do ranjivog dela tebe i pokažu ti da ne žele da te povrede i da im je stalo do tvoje dobrobiti. Iz istog razloga potrebno je da pokažeš interesovanje za osećanja i stanja bliskih osoba.

Ne piješ dovoljno vode

Smatraš da pivo i sokovi obezbeđuju svu tečnost koja ti je potrebna, ali samo voda sadrži sve elemente koji su kompatibilni sa organizmom i obezbeđuju ono što je neophodno za zdravlje, za normalno funkcionisanje bubrega i prečišćavanje otrova i štetnih materija u organizmu. To ne znači da je obavezno da popiješ tri litra vode – pij onoliko koliko ti prija, ali kad si žedan, nemoj da uzmeš sok, ili otvoriš pivo, nego popij čašu vode.

muškarac Stvari koje zreo muškarac treba da izbaci iz sistema
Comments