Fleksibilnost i prilagodljivost

Naučite da ne mora uvek da bude onako kako vi hoćete i kako ste zamislili – visoka očekivanja lagano zamenjujete prihvatanjem i prilagođavanjem. Snaga kompromisa je najčešće ono što održava sve naše odnose, kad odrastemo i naučimo da nikoga ne možemo da promenimo, a da sa svakim možemo da se nađemo na pola puta uz malo fleksibilnosti, razumevanja i prilagođavanja. Ništa nije savršeno, ali je sve baš kako treba da bude, onda kad dajete od sebe sve što možete – a možete sve više i bolje.

Stvari zbog kojih je SJAJNO biti odrastao kad pređeš 252 Stvari zbog kojih je SJAJNO biti odrastao kad pređeš 25

Bolji uvid u ono što hoćete

Znati šta hoćeš je velika magija, čija se upotreba savladava stalno iznova. Kad pređete 25, već imate gomilu orijentira koji se sastoje od onog što ste saznali da nećete, ne želite, ne možete, ne treba vam. Prevazići ćete i tu fazu, jednom, kad budete stariji i mudriji. Sada je sasvim dovoljno da znate šta nećete, da biste u odnosu na to bolje shvatili šta je ono što hoćete.

Manje vas je briga šta drugi misle

I to se uči polako. Potreba da ostavite utisak, da budete prihvaćeni i cenjeni, sužava se i definiše u potrebu da budete ono što jeste i da imate pored sebe one koji vas prihvataju takve kakvi ste – do njihovog mišljenja vam je itekako stalo, a ako vas oni kritikuju, želećete da se korigujete jer vam je stalo da budete bolja osoba i znate da oni koji vas poznaju i vole veruju da vi to možete. Spremniji ste da se držite svojih vrednosti i postavljate sopstvena pravila u odnosu na društvene norme i standarde i to više nije pobuna, to je integritet.

Comments