Novac

Pošto radite, trebalo da imate novac. Ha! Kakva zamka! Sav novac koji imate, a imate samo sebe kao potrošača, ni izdaleka nije dovoljan da živite bez brige o plaćanju računa, punjenu frižidera, točenju goriva. Sramota vas je da tražite pomoć od svojih, ali oni vam daju a da vas i ne pitaju da li vam treba, jer su odavno odrasli i znaju kako ide ta životna borba, jer i dalje traje, a pobedu gotovo da nikad nisu ni iskusili. Pitate se kako žive oni koji imaju porodicu da se o njoj brinu, a koji možda zarađuju i manje od vas i ne možete to ni da zamislite. Novčana nejednačina vam uteruje strah u kosti – kako ćete jednog dana (a taj dan bi trebalo da je blizu, kao što je i trideseta blizu) živeti kao sav normalan svet, kad sada, sami sa sobom, jedva dostižete neke parametre te normalnosti (išli ste na letovanje, a ne biste mogli, da vam roditelji nisu platili aranžman).

Stvari zbog kojih uopšte NIJE zabavno biti odrastao kad pređeš 253 Stvari zbog kojih uopšte NIJE zabavno biti odrastao kad pređeš 25

Ljubav

Zašto je ljubav takav problem?! Sve su vam veze bile bezvezne i neispunjavajuće, osećali ste nešto, ali pošto ste i dalje gladni ljubavi, onda ko zna šta ste u stvari osećali, stalno ste u nekim interakcijama (više hemijskim, nego emotivnim) stalno se kao nešto dešava i sva ta dešavanja se vrte oko ljubavi (valjda svi žele da vole i budu voljeni) ali kao da još niste sreli pravu osobu. A sreli ste mnogo osoba. I srećete ih svakog dana. Prostom logikom dalo bi se zaključiti da među tolikim svetom postoji bar jedna osoba sa kojom možete da doživite ljubav. Počinjete da zagledate parove oko sebe i da pogađate da su mnogi od njih zajedno, a da uopšte nisu jedno sa drugim pronašli to što vi tražite. To što valjda svi na ovom svetu traže. Zašto se onda ljubav tako retko nalazi, kad je svako traži i svako je sposoban da je oseti, da je pruži i primi? Možda se o tome radi, o toj sposobnosti. A možda je i sa ljubavlju isto kao sa poslom. Prosto, to neće biti ona koju ste očekivali i priželjkivali.

Comments