Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Blog

Svakodnevne borbe svakog ko nema “filtere”

1/2

Nedostatak filtera je oblik socijalnog poremećaja, zbog kog se neko ponaša potpuno autentično i iskreno, bez namere da ikog uvredi, povredi ili zabavi, a to se ipak stalno dešava. Možda prepoznajete ovo kod sebe (u nekoj meri), ili kod nekog iz svog društvenog kruga, a do sada niste razumeli o čemu se radi.

Ponekad vam se čini da ste izvor zabave u društvu u kome se nalazite, iako uopšte nemate nikakvu nameru nikoga da zabavljate. Samo pokušavate da uživate u svom piću, ali svi kao da samo čekaju da nešto “lupite” – da nekog nasmejete ili žestoko uvredite (a onda je i to smešno, onima koji nisu meta “uvrede”). Vi naprosto ne možete predvideti kako će neko reagovati na ono što kažete ili učinite, ali svakako vam nije namera da nekog rasplačete, ili zasmejavate.

Ljudi oko vas ne mogu da odrede da li ste ozbiljni ili se šalite, jer tu neposrednost i iskrenost ne umeju nigde da svrstaju. Vi ništa ne krijete i govorite ono što mislite i osećate, a drugi zaključe da se šalite, jer sigurno ne možete ozbiljno izgovarati tako neprikladne stvari. Takođe, svi znaju da vi ne lažete, pa će poverovati svemu što govorite, ili će barem poverovati da ste vi ubeđeni da je to istina.

Vi ste osoba o kojoj drugi govore svojim prijateljima “upoznaćeš jednu neobičnu osobu, urnebesna je”, a vama nije jasno zašto prijatelj vašeg prijatelja, koga ste upravo upoznali, samo gleda u vas, kao da ste neka živuljka u zoološkom vrtu, čekajući da kažete ili učinite nešto ludo i urnebesno.

Niste u stanju da vodite konvencionalne razgovore i sva pitanja na razgovorima za posao, za vas su zamke u koje upadate, ne shvatajući kako vam se to dogodilo. Kada vas pitaju o vašim slabostima, odjednom se nađete usred priče o nekom ponižavajućem događaju iz srednje škole i jednostavno ne možete da prestanete.

Lakše vam je da komunicirate preko poruka i dopisivanja, jer onda možete da pročitate ono što neko drugi piše i da smislite odgovor, pre nego što vam reči same od sebe krenu u neželjenom pravcu. Ali kada razgovarate sa nekim lično, tu nema pomoći, reči same izlaze, bed nadzora superega.

Wannabe TV

Editors choice