Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Blog

Svakodnevne borbe svakog ko nema “filtere”

1/2

Nedostatak filtera je oblik socijalnog poremećaja, zbog kog se neko ponaša potpuno autentično i iskreno, bez namere da ikog uvredi, povredi ili zabavi, a to se ipak stalno dešava. Možda prepoznajete ovo kod sebe (u nekoj meri), ili kod nekog iz svog društvenog kruga, a do sada niste razumeli o čemu se radi.

Ponekad vam se čini da ste izvor zabave u društvu u kome se nalazite, iako uopšte nemate nikakvu nameru nikoga da zabavljate. Samo pokušavate da uživate u svom piću, ali svi kao da samo čekaju da nešto “lupite” – da nekog nasmejete ili žestoko uvredite (a onda je i to smešno, onima koji nisu meta “uvrede”). Vi naprosto ne možete predvideti kako će neko reagovati na ono što kažete ili učinite, ali svakako vam nije namera da nekog rasplačete, ili zasmejavate.

Ljudi oko vas ne mogu da odrede da li ste ozbiljni ili se šalite, jer tu neposrednost i iskrenost ne umeju nigde da svrstaju. Vi ništa ne krijete i govorite ono što mislite i osećate, a drugi zaključe da se šalite, jer sigurno ne možete ozbiljno izgovarati tako neprikladne stvari. Takođe, svi znaju da vi ne lažete, pa će poverovati svemu što govorite, ili će barem poverovati da ste vi ubeđeni da je to istina.

Vi ste osoba o kojoj drugi govore svojim prijateljima “upoznaćeš jednu neobičnu osobu, urnebesna je”, a vama nije jasno zašto prijatelj vašeg prijatelja, koga ste upravo upoznali, samo gleda u vas, kao da ste neka živuljka u zoološkom vrtu, čekajući da kažete ili učinite nešto ludo i urnebesno.

Niste u stanju da vodite konvencionalne razgovore i sva pitanja na razgovorima za posao, za vas su zamke u koje upadate, ne shvatajući kako vam se to dogodilo. Kada vas pitaju o vašim slabostima, odjednom se nađete usred priče o nekom ponižavajućem događaju iz srednje škole i jednostavno ne možete da prestanete.

Lakše vam je da komunicirate preko poruka i dopisivanja, jer onda možete da pročitate ono što neko drugi piše i da smislite odgovor, pre nego što vam reči same od sebe krenu u neželjenom pravcu. Ali kada razgovarate sa nekim lično, tu nema pomoći, reči same izlaze, bed nadzora superega.

Wannabe TV

Editors choice