Ko je pomenuo strah? “Ja se ničega ne plašim!” Da, ovako većina muškaraaca reaguje, burno i negativno ako im bilo ko uputi rečenicu da osećaju strah od nečega, jer osećali ga ili ne, ne žele to da priznaju, misleći da će tako biti manje muškarci. Međutim, sasvim je normalno osećati neku vrstu nelagode, straha, pa čak i preplašenosti, jer je čovek jednostavno tako dat, bez obzira na pol, godine, interesovanja. Verovatno sad i sam kažeš da ne osećaš strah ni od čega, ali bar u svoj četiri zida, prođi kroz ovaj spisak, pa se zapitaj ima li u svemu tome istine. Čega se to muškarci najviše plaše:

Veze

Na ovaj ili onaj način, muškarci se plaše veze. Na početku se plaše vezivanja, ali to nikada neće reći, pa će se pred društvom opravdavati kako je to samo zezanje i ništa više. A kada se veže i navikne, kada oseti bliskost za ženom, dolazi do najvećeg straha, a to je da ta savršena veza ne “pukne”. Žene će brzo reći ako ih je strah da se to ne desi, ali iz razloga što brojna istraživanja pokazuju da je taj strah mnogo veći kod muške populacije, onda zbog toga neće nikada glasno i jasno priznati.

Maljavosti

Hm… Ako misliš da se mnogi ne “plaše dlaka”, kako onda objašnjavaš to da je sve više onih muškaraca koji depiliraju većinu svog tela? Ukoliko se malo raspitaš kod drugova, možda pogledaš sebe u ogledalo ili prosto prođeš netom da vidiš šta momci to pišu, uvidećeš da muškarci koji su previše maljavi imaju problem da se skinu u javnosti, na plaži, bazenu, čak i da se pred nekim svudu, jer imaju utisak da će biti ismejani, pa to izaziva veliki strah i osećaj povučenosti.

muskarci strah 4 Sve što u muškarcima izaziva najveći strah iako to ne priznaju
Comments