Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Svi smo oštećeni – svi smo OK

1/2

Sve je zamka i upašćemo u svaku od njih – jer to je domen ljudskog iskustva. Izvući ćemo se oštećeni, sakati, uskraćeni, istraumirani, jer to je standard. Svi smo sjebani, svi smo OK. 

Brinete o svom mentalnom zdravlju? Učite se samoprihvatanju i samoljubavi? I to je unapred propisan cilj, kome bi svako trebalo da teži i kako ćete uopšte znati da li ste dobri u tome, ako ne uporedite sebe sa ostalima? Pratite objave na društvenim mrežama i preplavljeni ste plimom onoga što drugi predstavljaju svetu i nesvesno sebe upoređujete sa tim, da biste izmerili svoju normalnost. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Reuter (@tobiasrtr)


Stalno razmišljate o tome koliko ste oštećeni i koliko ste uspeli da se popravite. Živite okruženi ljudima koji su isto tako oštećeni kao i vi i isto tako upoređuju sebe sa drugima i pretpostavljaju da su drugi u boljem stanju od njih. 

Odrastete (ili barem postanete nešto nalik odrasloj osobi) i shvatate da odraslost nikako ne donosi zrelost, mudrost i moć, sama po sebi. Negde u sebi i dalje ste uplašeno dete, koje niko nije dovoljno razumeo, grlio, poštovao, verovao u njega. 

Spavate pola dana, na internetu ste celu noć i razmišljate šta nije u redu sa vama. Mrzite nameštanje kreveta, usisavanje, pranje veša i sudova. Uvereni ste da ste čudni, ružni, nespretni, da nemate o čemu da razgovarate sa ljudima (pa ste uvek anksiozni oko toga da li ste rekli nešto pogrešno). Verujete da je većini stalo da usreći druge i da zadobije poštovanje i da je to dosta normalno. Kad neko uradi nešto što vam se ne sviđa, osuđujete ga, mislite da je oštećen i to vas uverava da vi i niste toliko loše. Poznajete neke ljude koji izgleda rade šta im se prohte, galopiraju svetom ne obazirući se preko čega gaze i možda nisu baš dobri ljudi, ali su nekako ubedljivi i kao da imaju gvozdeno samopouzdanje i niste sigurni da li treba da im se divite, ili da ih ubacite u kantu za otpad, u kome držite sve ono što prezirete. 

Wannabe TV

Editors choice