Pa, možete da ne pijete, ili da uopšte ne izlazite sa tom ekipom, da pronađete društvo koje će vas inspirisati na drugačiji način i sa kojim ćete se provoditi bez pritiska. Ali ako ne želite da izneverite školske ortake, a ni da otrujete svoj organizam, ako pokušavate da usvojite zdravije navike, a društvo vas u tome ne podržava i ne želite da im se suprotstavljate ili da trpite izazivanje i zezanje, pokušajte sa nekim taktikama, koje vam omogućavaju da popijete, ali kontrolisano i da posle toga ne budete bolesni dva dana.

Uz piće pijte običnu vodu

Ona užasna glavobolja posle pijanke najčešće nastaje zato što organizam dehidrira – zato budite mudri. Dok se ostali nalivaju alkoholom, vi svaku drugu turu zamenite čašom vode – izgledaćete aktivno zauzeti čašom, a nećete se otrovati alkoholom.

Votka ili džin sa ledom

Zašto je to dobar izbor? Jer su ta pića providna i dodavanjem leda možete ih razblaživati, a i pijuckati mnogo duže – istopljena kocka leda, odnosno voda, podiže nivo pića u čaši.

Pijte sok od jabuke iz čaše za alkohol

Ovo je najbezobraznije varanje, ali šta vas briga! Biće vam potrebna saradnja barmena, odnosno, naručite u prvoj turi neki žuti alkohol, a zatim tempirajte tako da idete do šanka po piće, dok su drugi na polovni svog pića i tražite da vam sipa sok u tu istu čašu.

Comments