Novi Beograd postao je juče središte velike globalne kampanje “Nature needs heroes”,  američkog brenda Timberland, koji će tokom narednih 5 godina zasaditi 50 miliona stabala širom sveta i tako doprineti borbi protiv klimatskih promena.

Timberland Nature needs heroes 1 e1605872390944 Timberland boji grad u zeleno: Sprovedena sadnja drveća u Beogradu

Glumac Miloš Biković, članovi Lexington benda Bojan Vasković i Miloš Vuksanović, influenseri Ena Luna i Milan Vučićević – Nichim Izazvan, predstavnici medija i zaposleni Fashion Company, zajedno sa JKP “Zelenilo Beograd”, učestvovali su u sadnji 60 stabala na Novom Beogradu, u skladu sa svim propisanim merama zaštite. 

Timberland Nature needs heroes 3 e1605872470566 Timberland boji grad u zeleno: Sprovedena sadnja drveća u Beogradu

 “Drago mi je što sam deo ove akcije jer ne samo što činimo grad zelenijim i zdravijim, već podižemo svest o izazovima sa kojima se suočavamo kada je u pitanju životna sredina. Kada bi svako od nas načinio ovako mali korak za zdravije okruženje, živeli bismo u jednom drugačijem i lepšem svetu. Ujedno, posejati drvo znači razmišljati o budućnosti. Sejete ga za nekoga ko još nije rođen i ko će doći posle vas”, izjavio je Miloš Biković.  

Timberland Nature needs heroes 2 e1605872418724 Timberland boji grad u zeleno: Sprovedena sadnja drveća u Beogradu

Timberland je do sada reciklirao više od 310 miliona plastičnih flaša i posadio preko 10 miliona sadnica zajedno sa zaposlenima, kupcima i dobavljačima. Kompanija je i deo projekta “The Great Green Wall” čiji je cilj sadnja zida vegetacije dugačkog 8000 kilometara, koji će se prostirati od istočne do zapadne strane afričkog kontinenta.

Timberland Nature needs heroes 4 e1605872495883 Timberland boji grad u zeleno: Sprovedena sadnja drveća u Beogradu

Vodeći globalni outdoor lifestyle brend ujedno je i jedan od lidera održivog poslovanja. U proizvodnji koristi reciklirane, organske i obnovljive materijale, uključujući recikliranu kožu, ReBOTL tkaninu izrađenu od recikliranih flaša, 100% PET pertle i đonove od prirodne gume. Timberland će nastojati da do 2030. godine svojim poslovanjem ostvari pozitivni uticaj na životnu sredinu – tako što će prirodi vraćati više nego što od nje uzima.

Timberland Nature needs heroes 5 e1605872519410 Timberland boji grad u zeleno: Sprovedena sadnja drveća u Beogradu

 

Comments