Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Toksičan oblik nezavisnosti (i zavisnost)

Razmišljajte o suprotnosti – o zavisnosti 

„Ti me upotpunjavaš“ je najtoksičnija romantična poruka koju je projektovala filmska industrija, ikad. Jer ona podrazumeva da ne možete biti celi i potpuni, ako nemate „drugu (bolju) polovinu“. Poručuje vam da ste falični, nekompletni i nedovoljni. Zavisnost, kao i toksična nezavisnost, blokira iskrenost, potencijal za razvoj odnosa i deluje zastrašujuće. To se dešava u porodicama, kao i u emotivnim odnosima. Zapadnjačka kultura romantizuje zavisnost. Ako se nezavisnost odlikuje izolacijom, onda se zavisnost odlikuje osećanjem bespomoćnosti, a u tome nema ničeg romantičnog. Znaci zavisnosti su nisko samopoštovanje, zadovoljavanje drugih, loše granice, preterana osetljvost, ekstremna briga o drugima, loša komunikacija, opsesivno ponašanje, strahovi koje izaziva intimnost. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Toni Jais (@danieltonijais)

Dostizanje ravnoteže kroz ljubav prema sebi 

Načini na koje dovodite sebe u ravnotežu, predstavljaju prakse usmeravanja ljubavi prema sebi. Svakog dana se zapitajte šta danas možete učiniti za sebe, koji je to čin samoljubavi koji praktikujete? Šta je ono što možete prestati da radite, jer ne dolazi iz ljubavi prema sebi? Sa kim želite da provodite vreme, a sa kim ne želite? Da li nekome dajete svoju energiju? Na ovaj način iz zavisnosti dolazite do zdrave samostalnosti – osećanje odgovornosti za sopstvenu dobrobit, pomaže vam da održite zdravu distancu. 

Bilo da ste iz ekstrema nezavisnosti ili zavisnosti krenuli ka uravnoteženosti, cilj je da stignete do sposobnosti da ostvarite uravnoteženu međuzavisnost, koja se ogleda u izboru ljudi kojima ste okruženi zato što uživate da provodite vreme sa njima, a ne zato što su vam potrebni da vas vole; u energetskoj celovitosti – nikome ne dajete i ni od koga ne uzimate energiju; sposobnosti za bezuslovnu ljubav; ne biti preosetljiv i ne doživljavati stvari suviše lično; činiti za druge ono što je u vašim granicama; prepoznati kada vam je potrebna pomoć i tražiti je; imati intimna prijateljstva i duge veze. 

Cilj pojedinca u ličnoj i kolektivnoj evoluciji je sloboda. Ovo je doba od suštinskog značaja za razrešavanje zagušljivih struktura koje uništavaju dušu i dovode do neautentičnog življenja. Evolucija donosi jake odnose i stabilna društva, koja mogu da formiraju samo slobodni, zdravo nezavisni ljudi, sposobni za međuzavisnost i saradnju. 

Naslovna fotografija: instagram.com/danieltonijais

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice