Niko ne zna celu priču jednog braka. Čak ni supružnici.

Očekuj da uživaš na svakoj desetoj zvaničnoj večeri. Potrudi se da budeš ljubazan sa ženom koja sedi do tebe ili preko puta, čak i sa pijanim muškarcem na drugom kraju stola. Ni ne treba da bude zabavno. Da si hteo da uživaš, ostao bi kod kuće.

Nedostatak novca je koren sveg zla. Ništa ne oduzima toliko vremena kao siromaštvo. Novac ti ne kupuje sreću – kupuje ti vreme.

Voli svoj posao. Pokušaj da ono čime se baviš bude skoro neodvojivo od tvoje velike strasti. To će ti ispuniti život. Kada te sve drugo izneveri, rad će te održati – dati ti samopouzdanje, ispunjenje, novac, ljudski kontakt i razlog da izađeš iz kuće. U nekom trenutku moraćeš da radiš posao koji mrziš. To je za očekivati – samo se postaraj da znaš gde su vrata za izlaz.

Ako nemaš redovne orgazme, umrećeš. Tvoja prostata će pretpostaviti da više nisi zainteresovan za ljudsku vrstu, uvećaće se i napasti te. Kad orgazmi prestanu, ni disanje nije daleko od toga.

Misli na svoje zdravlje, ali nemoj biti opsednut. Odoli hipohondriji. Svi ćemo umreti, samo ne još.

Misli na svoje prijatelje. Voli ih i neguj. Ne zezaj ih kad pogreše. Prijateljstvo je važno. Ali zapamti da smo na svetu svi sami. Ne plaši se da soliraš. Rođen si sam. Umrećeš sam.

Kad god je moguće idi peške.

Nemoj da postaneš otac dok ne budeš spreman da drugo ljudsko biće staviš ispred svojih potreba.

Nauči koji most da pređeš, a koji da spališ.

Govor u javnosti i siguran seks su dve veštine koje moraš da savladaš. Od tebe će se, u nekom trenutku, očekivati da uradiš oba, ponekad i na istom dešavanju. Kada se obraćaš auditorijumu nikad se nemoj previše oslanjati na beleške, ali nemoj ni da prepustiš sve improvizaciji. U oba slučaja sledi katastrofa. Neka ti u džepu bude nekoliko papirića sa podsetnikom – jedan za svakih 5 minuta priče – a svoj govor oblikuj ističući značajne emotivne trenutke prošarane omiljenim jeftinim vicevima. Nijedna publika neće navijati da budeš loš. Svi žele da se nasmeju, da budu dirnuti i da se zabave. Javni govor je jedna od onih stvari za koje moraš da pređeš prag bola. Kad praktikuješ siguran seks, povedi računa da ne izvrneš stvar. To je iznenađujuće lako i očas posla može da dovede do pucanja, curenja i sličnih katastrofa. Verovatno ćeš usput popiti i nekoliko pića, a posle može da bude prilično kasno.

Na svetu ima mnogo divnih žena, ali u životu istinski možeš voleti samo četiri ili pet.

Ako si sa ocem imao bučne svađe, onda je to sasvim normalno – ali moraš da daš sve od sebe da se pomirite. Zajedničko vreme očeva i sinova je ograničeno. Suze koje proliješ na očevoj sahrani treba da budu suze bola i tuge, a ne gorkog kajanja.

Ponekad ćeš doživeti poraz. U žvotu nikad nećeš biti previše uspešan, previše star ili previše mudar da bi omanuo. Očekuj poraz i dozvoli da ti on očeliči dušu. Neka te tvoji padovi učine jačim ali i zahvalnim za uspeh. Poput dana i noći, oba su deo svačijeg života.

Maniri su važni. Nema izgovora za nevaspitanost. Kvalitet života obično se meri malim životnim kompromisima, a učtivost čini ljudsko postojanje podnošljivim.

Ako se spetljaš sa udatom ženom, postaraj se da je srećno udata. Nesrećno udata će te odvući u ratnu zonu. Jedini izuzetak je udata žena sa kojom želiš da provedeš ostatak života.

Naslovna fotografija: instagram.com/alexandrawoodmenswear

Brankica Milošević

Comments