Mudrost nas upućuje na samospoznaju, samoljubav, samoostvarenje, na svim životnim poljima. Stabilan i zreo čovek, veliki dečko u najboljim godinama, trebalo bi da zna ko je, da poznaje svoje slabosti i snagu, mane i vrline, da poznaje svoju mračnu stranu i da ume njome da ovlada. Da bude otvoren, pristupačan i ranjiv u emotivnim odnosima i da u toj “slabosti” ume da pronađe izvor snage za istrajavanje u životnim izazovima.

Snaga nije nepovredivost, hrabrost nije nedostatak straha, potiskivanje osećanja nije kontrola emocija. Svest bi tokom života trebalo da se širi, a ne da se sužava, mentalna elastičnost (tolerancija, razumevanje, prihvatanje) bi trebalo da bude sve izraženija, umesto da okorevamo i odrvenjujemo u svojim principima, stavovima, osobinama ličnosti koje nam ograničavaju slobodu misli i intenzitet doživljavanja. Odsecanje od emocija predstavlja amputaciju najkorisnijeg oruđa u dosezanju balansa, zdravog života, dugovečnosti i vitalnosti.

Ne želite da stignete tamo kuda vas upućuje izgradnja mužjačkog stava i čvrstine u životu. Barem, ne želite da tamo stignete pre vremena, jer ste poverovali u ograničavajuće rodne poruke, umesto u mudrost i istinu koje se nalaze u vašem srcu. Kada ste se poslednji put pošteno isplakali?

momak Veliki momci ne plaču – kuda vas vodi ova predrasuda?

Pročitajte još i ovo:

Psovačka mantra: Kako da odgurnete brige? (BLOG)

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.pinterest.com

Aleksina Đorđević

Comments