Ti znaš da je sve u čemu se oprobavaš mogućnost da probudiš svoje potencijale i da otkriješ čime želiš da se baviš u životu. Zato stalno isprobavaš nove stvari i stalno učiš. Tako otkrivaš svoje talente i sklonosti, ali i svoja ograničenja. Samo budi dovoljno svestan da razlikuješ jedno od drugog, da znaš u čemu si baš dobar, u čemu postižeš samo osrednje rezultate, a šta stvarno nije za tebe – koliko god se tebi sviđalo da radiš nešto za šta nisi baš nadaren.

blogovi 1 Zašto je dobro kad nemaš pojma šta ćeš sa svojim životom?

Nikada ti nije dosadno, ali si često zbunjen i treba ti malo vremena da shvatiš šta se dešava sa tobom i oko tebe. Ali ti si otvoren i ne donosiš zaključke unapred, nego radoznalo gledaš i pokušavaš da otkriješ poentu. Bolje je biti nespreman, zbunjen i otvoren za svaku mogućnost, nego imati sasvim određena očekivanja i razočaravati se ili još gore – dosađivati se.

Osećaš da su ti odgovori na sva pitanja koja sebi postavljaš, na vrhu jezika, na ivici svesti – stvari samo što se nisu iskristalisale i kockice složile. Ova unutrašnja tenzija daje ti osećaj uzbuđenja i avanture kroz sasvim obične stvari, koje su drugi odavno prestali da doživljavaju i počeli da prihvataju zdravo za gotovo. Ti treperiš iznutra i osluškuješ sebe i beskrajno uživaš u tome.

Comments