Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je tvoja majka najvažnija žena u tvom životu?

Zašto je tvoja majka najvažnija žena u tvom životu?

1/3

U životu muškarca, veza sa majkom je od najveće važnosti. Ona predstavlja model za njegove buduće emotivne odnose – ili antimodel. Tražićeš za sebe ženu koja je na neki vitalan način slična tvojoj majci, ili koja je potpuno različita od nje (a verovatno nećeš ni primetiti da je ta potpuno različita, zapravo vitalno slična) jer ljubav izjednačavaš sa ljubavlju majke. Ona pored koje se osećaš kao pored majke, za tebe je prava. Druga stvar je kako se ti zapravo osećaš – zapostavljeno ili uvaženo, prihvaćeno ili odbačeno, da li je majka neko ko te kritikovao ili ti uvek praštao, neko ko je ponosan na tebe ili nezadovoljan tobom, da li je posesivna ili je umela da te pusti i oslobodi svog uticaja.

Ona ti je omogućila da postojiš

To je dug koji nikada nećeš moći da vratiš, osim tako što ćeš učestvovati u začeću sopstvenog deteta i omogućiti nekoj ženi da nekome omogući da postoji. Zbog toga si u posebno osetljivoj poziciji u odnosu na majku – moraš da je poštuješ, to se ne dovodi u pitanje, ali bilo bi idealno da možeš i da joj veruješ. Jer, ona ti možda šalje poruku da bi bila srećnija i ispunjenija osoba da nije morala da rodi tebe i promeni svoj život, ili je od tebe napravila centar svog života i osećaš krivicu svaki put kad pokušaš da se izmakneš, da imaš svoju privatnost i svoj život koji nema veze sa njom. Možda moraš da se boriš protiv okova majčine ljubavi, ili možda žudiš za njima, ali ta baraba će ti pomoći da odrasteš i osamostališ se, ukoliko si svestan sebe i problema u odnosu sa majkom.

odnos majka 2 Zašto je tvoja majka najvažnija žena u tvom životu?

Wannabe TV

Editors choice