Dakle, kada ste svesni svojih osećanja, sposobni ste da odvojite i razlikujete ono što se nalazi u vama, od onoga što dolazi spolja, a to zapravo znači da vam je jasno da neke stvari koje bi vas inače uvredile i izazvale, uopšte nisu značajne i da ne nalaze odjeka u vama i da niko nema moć da vas iznervira – osim vas samih. Kad niste u skladu sa svojim osećanjima, kad ne pratite šta vam se dešava iznutra i ne pitate se zašto se to događa, onda ste žrtva okolnosti i situacije i mislite da vas je neko ili nešto dovelo u stanje nestabilnosti, u koje vas je zapravo doveo nedostatak uvida u sopstvena osećanja.

Zašto je važno imenovati svoja osećanja3 Zašto je važno imenovati svoja osećanja?

Šta se dešava kad nas ponese impuls – kad smo nesvesni, ono što nazivamo impulsivnošću, obično se odnosi na bes, na ishitrene akcije, koje imaju negativne posledice. Ali kad smo svesni, onda impul više nije nekontrolisana emotivna reakcija na ko zna koji nadražaj, nego spontano reagovanje, koje dolazi iz središta naše ravnoteže.

Povezivanje sa sopstvenim osećanjima podiže svest, širi percepciju, otvara nam komunikacione kanale na više nivoa. Zato je potrebno da svoja osećanja poznajete, priznajete i prihvatate.

Pročitajte još i ovo:

Porodična osećanja koja TREBA da iskusite u životu

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.vagazine.com, www.pinterest.com

Aleksina Đorđević

 

Comments