Imaš neke ciljeve, ne manjka ti rešenost i motivacija, ali ti ne ide. U nečemu verovatno grešiš, a nije ti jasno u čemu. Evo najčešćih razloga zbog kojih ljudi ne uspevaju da postignu ono što žele, čak i kad dobro znaju šta žele i rade na tome.

Imaš nerealne vremenske rokove (prekratke ili preduge)

Ako želiš da se obogatiš, verovatno nećeš uspeti do kraja godine, nije realno. Ako želiš da se dovedeš u formu, nema te dijete od nedelju dana, koja će dati trajne rezultate. Ako želiš da pronađeš osobu svog života, to se neće desiti sutra. Takođe, možda suviše odugovlačiš i oklevaš da posegneš za onim što želiš. Zato na svemu što želiš da postigneš treba da počneš da radiš sada, ovog momenta, ne sutra ili kad budeš bolje raspoložen. Za trajne rezultate trebaće nešto vremena, ali usredsredi se na proces, a ne na rok i kreni svojim ciljevima u susret.

Postavljaš preobimne ciljeve

Tvoj cilj je suviše široko definisan, preveliki je i preglomazan. “Biću bogat” recimo. Šta to znači za tebe? Ako zamišljaš dvorac, bazen, jahtu, ferari, a nemaš ni bicikl, počni od onog što možeš da dostigneš. Tvom umu i tvom egu je potreban podsticaj pobede, osećaj da možeš nešto da postigneš i ostvariš, zato postavi manje i dostižnije ciljeve, kao deonice na putu do onog najvećeg. Nabavi bicikl. Pa se zatim baci na ostvarivanje cilja da imaš automobil. Potrebno ti je da se osvrneš na protekli period i da vidiš za sobom neka ostvarenja, zato osmisli ciljeve koje realno možeš da dostigneš, da se osnažiš i nastaviš dalje, ka većem i boljem.

blogovi 22 Zašto ne dostižeš svoje ciljeve – i kako da to uradiš
Comments