Preuzimaju incijativu tamo gde su prijatelji neodlučni. Neće vas terati da izaberete mesto viđenja i film koji ćete gledati, ako znaju da ćete se beskrajno kolebati, već će vam ponuditi sadržaje koje su birali sa brigom o tome da u njima zajedno uživate. 

Prihvataju odgovornost za sve svoje postupke, i kad pogreše, umeju da se izvine i traže oproštaj, da shvate gde su pogrešili. Nikada neće učiniti da se osećate krivim za nešto što se njima dogodilo. 

Nikada nisu ljubomorni na uspeh svojih prijatelja, naprotiv, iskreno su srećni i ponosni. Sa njima je deljenje radosti dvostruka radost, jer su njihova iskrena osećanja dodatna nagrada. 

Neće uvek tražiti pomoć i podršku prijatelja u lošim periodima. Ponekad će pratiti svoju potrebu da se sami sa nečim izbore i tek kasnije će podeliti sa vama svoja iskustva. Ali, kada osećaju da nešto prevazilazi njihovu snagu i da im je podrška potrebna, tražiće je otvoreno i bez oklevanja – isto kao što će je i pružiti. 

Nikada im nije dosadno. I nikome nikada u njihovom društvu nije dosadno, bilo da je u toku neka akcija, događaj, kretanje, ili je samo mirno veče u razgovoru, prošaranog trenucima ćutanja, koje je vrlo prijatno. Nezavisni ljudi zrače snagom svog prisustva i poučuju vam – sve je dobro. 

Naslovna fotografija: instagram.com/thesorensen

Brankica Milošević 

Comments