Lepota života je u putovanju, a ne u stizanju na ciljeve, a ta lepota vam promiče, ako ne gledate oko sebe širom otvorenih očiju, već se mrštite zamišljeni, razmišljajući o sledećem koraku koji ćete preduzeti, o rešavanju aktuelnog problema i predviđanju narednog, koji će se pojaviti.

Ovaj trenutak je sve što imate, sve što ćete ikada doživeti, pa ako to shvatate, možete dozvoliti sebi da spavate malo duže i da se opustite. Ništa ne treba da jurite, jer vam ništa ne beži, kad boravite u sadašnjosti.

Dajte sebi vremena za gledanje i osluškivanje, za razmišljanje, procesuiranje, razumevanje. Ako ste stalno zauzeti, nemate kad da živite. Umesto toga, radite na budućnosti koja se nalazi samo u vašem umu i koja je određena rokovima, koje ste sami sebi zadali. Istina je, međutim da vaš put nema tačne datume i mesta do kojih treba da stignete. Ima samo potencijal življenja, iz dana u dan. Na vama je da taj potencijal iskoristite, ne tako što ćete raditi više i postizati više i neprekidno podizati standarde i pojačavajući tempo, dok ne padnete od iscrpljenosti. Nego tako što ćete živeti onako kako zaista želite.

Budućnost se kreira u sadašnjem trenutku, zato živite sada, onako kako želite da živite sutra.

Naslovna fotografija: instagram.com/rsimacourbe

Brankica Milošević

Comments