Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Zašto si džiber u kafani? (BLOG)

1/3

Ako si sinoć ili neko drugo veče bio u kafani, vreme je da malo zastaneš i da se zapitaš, koga si i šta sve to tamo video. Mnogo dobrih, kulturnih, džiberski nastrojenih i kakvih još ljudi? Dok je nekada kafana bila institucija u koju se odlazilo kako bi se utolila tuga, proslavila dobra vest ili okupilo najbolje i najbliže društvo, došli smo do totalne propasti, jer ta ista kafana sve više liči na ruiniranu instituciju u kojoj nema više ni reda ni zakona. Ups, to me već podseća na mnogo toga što danas postoji.

Možda izražavam pristrasnost, ali možda i sam vidiš u čemu je problem. Od toga da je kafana bila mesto za one koji je shvataju kao stecište boema, inteligentnih i pametnih, obrazovanih ljudi, postala je u rupa u kojoj svaka “prazna” glava želi da privuče pažnju.

kafana 3 Zašto si džiber u kafani? (BLOG)

Navikao sam ja da svi žele pažnju, pa 21. vek je, pobogu, ali baš zbog toga mi nije jasno šta tera te, kako ih nazivam, džibere, da svojih pet minuta traže različitim načinima ponašanja, od kojih ti se ako si bar malo normalan, sigurno povraća. Bitno je imati tu skupu flašu na stolu, koja je tu prvih sat vremena da se slika, deli na društvene mreže, ali se sve to dešava u onih nekoliko sekundi dok mini vatromet okolo pršti i izbija oči, jer niko nije došao da vidi šta pije bilo ko od nas u okolini. A, da, to su uvek oni ljudi koji su naručili najskuplju flašu, ali nikada se nisu zapitali ni zašto je najskuplja, ni odakle potiče, niti u čemu je specifičnost tog pića. Kako znam? Pa jednostavno je, onaj ko zna, to pije da uživa, a ne da fotka za Instagrame i Fejsbukove, jer od toga ’leba nemaju.

Wannabe TV

Editors choice