Ali planovi, želje i odluke koje se ne ostvare stvaraju nezadovoljstvo

Sva priča do sada zapravo je svojevrsni uvod u krajnji ishod svega – ti nisi ostvario ono što si želeo i sada se osećaš loše i razočarano. Zašto nisi uspeo da ispuniš ono što si navodno želeo i isplanirao?! Imaš osećaj da si razočarao sve ljude kojima si govorio ove “bele laži”, ali si pre svega izneverio sebe. Ljutiš se na sebe. Ali moraš da znaš da je sve ovo normalno. Ne zavisi uvek sve od tebe ili, kao što smo već naglasili, normalno je da ti prvi promeniš mišljenje. Mislio si da ti se jede pomfrit, ali si na kraju završio na palačinkama? Pa, koga briga?! To jedino utiče na tebe, onako stvarno, a ne na ljude oko tebe. I time treba da se vodiš. Sve je tvoja stvar i tvoj život, a ako će ti biti lakše, ove planove pravi sa samim sobom, bez da ikoga uključuješ u to. A opet, ako shvatiš da si pogrešio, da li je stvarno prekasno da sve ispraviš? Ne! Samo ako to stvarno želiš.

Naravno, ako se nešto tiče drugih, pazi šta govoriš i u šta ih uključuješ ako znaš da će suprotno povrediti njihova osećanja i narušiti tvoje odnose sa tom osobom. I svakako, ponekad zaista treba da preuzmeš odgovornost za izrečeno, naročito ako se tiče nekih rokova ili obećanja koja su bitna, a ti baš i nisi dobro razmislio pre nego što si rekao “biće sutra”.

Zašto svakodnevno govorimo stvari za koje unapred znamo da se neće desiti 2 Zašto svakodnevno govorimo stvari za koje unapred znamo da se neće desiti?
Comments