Što ste uspešniji, razumna opravdanja niskog nivoa i kvaliteta vašeg načina života, vaših odnosa, vaše materijalne situacije, sve manje „prolaze“ – gube uverljivost i postaju ono što i jesu. Izgovori. 

Ne govorimo o savršenstvu, niti o tome da stalno treba da budete produktivni, zauzeti, smrtno ozbiljni. Istinski uspeh zahteva ravnotežu, koju možete da pronađete dajući sebi redovne pauze i koristeći se ventilima za opuštanje i odmaranje. 

Ipak, ako se vaša svakodnevica sastoji od ventila pomoću kojih bežite od neprijatnog pritiska svakodnevice, to nije priča o uspehu, nego priča o osrednjosti. Morate praviti kvalitetnije izbore. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabian Lück (@fabianlueck)


Svaka oblast vašeg života utiče na druge oblasti – kako radite jednu stvar, tako radite i ostale. Ali, to ima smisla samo za ljude koji su iz svog života uklonili toksične sadržaje, koji ništa i nikog ne mrze i rado se poduhvataju svake aktivnosti u svakom danu. Da biste živeli na putanji uspeha, morate ispuniti svoju svakodnevicu stvarima koje volite, cenite i rado činite. 

Kada vaši dani budu ispunjeni onim osnovnim stvarima koje vam puno znače, koje čine vaš svet i vi postignete neki nivo uspeha u nekoj od tih oblasti, počećete da dominirate u svim aspektima svog života. Sve ostalo, što ne spada u ono što cenite, postaje nebitno. 

Za promenu vašeg sistema verovanja i proširenje vizije, potrebna je hrabrost. Teško je izvući se iz osrednjosti, iz skučenog načina razmišljanja, iz tesnih okvira koje ste sebi postavili. Ali vredi napora. Kako se više približavate svojim vrednostima i idelaima u svakodnevnom životu, sve više će se događati dobre i divne stvari. Bićete srećniji, bliži sa onima koje volite, osećaćete se ispunjenije i zadovoljnije. Živećete na višoj frekvenciji i sve oko vas će odražavati vaš nivo. 

Naslovna fotohgrafija: instargam.com/jonaskautenburger

Brankica Milošević 

 

Comments