Ne uzimaj ništa “zdravo za gotovo”

Sve ima svoju pozadinu, sve ima neku svoju kompletnu priču i malo toga jeste baš onako kako ti se na prvi pogled čini. Zbog čega je potrebno da sve proučiš, dobro tumačiš, kako bi donosio zaključke. Osim toga, potrebno je da osetiš zahvalnost zbog nekih manjih stvari i sitnica u svom životu, i na njih treba da se fokusiraš, u njima da uživaš, jer je život od njih najviše i satkan.

mentalna snaga 3 Zbog mentalne stabilnosti i snage prestani da radiš ove stvari

Zaboravi na prošlost

Ne u bukvalnom smislu, već tako da ne govoriš svakodnevno kako je nešto ranije bilo bolje, kako bi promenio stvari da si negde bio a nisi, da bi sve drugačije kada bi se opet dogodilo… Pomiri se sa svojom prošlošću, ostavi je tu gde jeste i gledaj napred, promišljaj kako da dobre stvari ostaviš i u sadašnjosti i budućnosti, a kako da izmeniš sve ono što ti je pre dovelo neke dileme i probleme.

Ne pokušavaj da udovoljiš svima

Jer je nemoguće. uvek će neko biti bar malo nezadovoljan, a ti ćeš biti glavni krivac. Osobe koje pokušavaju da udovolje svima po običaju najgore prođu na svim poljima, zato izbegni te situacije. radi ono što moraš, kako bi najpre sebi udovoljio uz neke kompromise prema drugima, zbog čega će te na kraju krajeva i poštovati više.

Comments