Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Blog

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

1/2

U životnoj školi stalno se uči, a i stalno se ponavlja, jer se naučene lekcije zaboravljaju, pa morate da ih ponovo savladavate. Ili se na njih nadovezuju slične, pa vam se čini da se stalno vrtite u krug i srećete sa istim problemima. Kao što ste zaboravili najveći deo svega što ste učili u školi, tako ćete zaboravljati i životne lekcije, ali možda možete da se setite da ste nešto sigurno zaboravili – pre nego što opet ponavljate.

Starajte se o svom telu

Ovu ste lekciju ponavljali svaki put kad ste trpeli posledice preterivanja – nespavanja, pijančenja, prejedanja, izgaranja na poslu i posledice nebrige o simptomima, pa su se stvari iskomplikovale. Dok ste mladi, preterivanje ne deluje opasno, a telo se brzo oporavlja od svakog zapostavljanja i nebrige, ali setite se da to telo treba da vam potraje i da vas služi celog života. Pokušajte da se odnosite prema telu sa poštovanjem i zahvalnošću i da ga prikladno negujete i održavate – to je model koji vam je dodeljen i za njega nema rezervnih delova i ne možete ga zameniti za neki koji vam se više sviđa.

Učite na svojim greškama

Grešićete. I grešićete opet, na isti način. Sve dok ne naučite lekciju, grešićete. Ali, grešićete i kada je lekcija naučena. Zato što ćete poverovati da sada znate bolje, pa nećete pogrešiti (arogancija), ili zato što u stvari uživate u grešenju (samosvest). I to je lekcija, takođe – da shvatite zašto opet grešite i da, kad već grešite, činite to svesno.

Iskustvo je gomila grešaka

Tokom eksperimentisanja, učenja, grešenja i osvešćivanja, razvijate se i rastete, psihološki i duhovno. Širite svoje horizonte, produbljujete svoje uvide, bolje sagledavate i razumete ono što vam se dešava – stićete iskustvo. Kad se osvrnete, to iskustvo je jedna gomila grešaka, kojima treba da zahvalite što ste postali to što jeste. Tako se učite zahvalnosti i skromnosti.

Wannabe TV

Editors choice