Često umemo da “pobrkamo lončiće”, te da pomislimo da će neka dostignuća učiniti naš život boljim, a samim tim ćemo i mi postati za toliko bolji. Međutim, ukoliko želite veće mišiže, bolje stanje na bankovnom računu, imaćete možda zadovoljniji život, ali i dalje nećete imati potpuni osećaj lepote i sreće, jer život lepim čine sasvim drugačije stvari.

blog 3 Životne navike koje čine život lepšim

Budite svesniji

Jedan od najboljih saveta koji može bilo ko da da, jeste da budete svesni i savesni. Svaki korak koji dobro promislite, izgovorena reč koji ste “ispekli”, učiniće da budete zadovoljni svime što uradite, od svog posla, preko odnosa sa prijateljima porodicom i tako dalje, a samim tim ćete se osećati zadovoljnije i ispunjenije. Ukoliko vam je nekad teško da budete sasvim fokusirani i svesni nekog problema ili situacije, pribegnite meditaciji, koja će vam u stvari pročistiti misli i mozak, te ćete uspeti da dođete do faze u kojoj ćete znati da je vaš život lep.

Čitajte više

Čovek koji čita dosta, koji se interesuje za književnost i voli da vidi šta još to nije otkrio, u stvari živi hiljadu života. Svako iskustvo čini život bogatijim, ali ta iskustva ne moraju biti samo vaša, već i tuđa, a dela dobre književnosti su ih puna, zbog čega ćete mnogo toga naučiti, neke svoje greške zbog tuđih ispraviti, te ćete biti bogatiji za još neke živote koje ste upoznali, a koje je neko ostavio tragom slova na papiru.

Comments