Skala za toleranciju ti vibrira oko nule

Dvostruki standardi obično tako rade – tebi je sve dozvoljeno, a drugima nije. Ti smeš da flertuješ (i više od toga), da lažeš, manipulišeš, podmećeš nagazne mine – ali ako tebi to neko radi, taj je prevarant, lažov, manipulant, intrigant, i kako se samo usuđuje da se tako ponaša prema tebi. Oni koji se drže svojih vrednosti lakše shvataju nedostatak istog nivoa vrednosti kod drugih, ali oni koji sebi sve dozvoljavaju i opravdavaju, dok drugima sve to isto zameraju, nisu u stanju da razviju toleranciju. Na psihopatomeru, skala je negde oko zakržljalog ego-tripera.

ego 4 Znaci da je tvoj ego psihopata

Nametljiv si i uporan (i uporno si nametljiv)

Hvališ se i lažeš. I ne odustaješ ni kad te uhvate u tome i upozore te. Ni kad se svima smučiš i kad počnu jedva da te podnose i da se polako povlače od tebe. Onda menjaš društvo i krećeš ispočetka u osvajanje ekipe koja će ti neko vreme hraniti ego odgovarajućom potčinjenošću.

Ne trpiš kritiku

Ti moraš da budeš najbolji. U svojim očima. I apsolutno moraš da nađeš potvrdu svoje superiornosti. Zato se uglavnom okružuješ onima čiju inteligenciju i mišljenje ne ceniš, jer od njih si sigurno pametniji i vispreniji. Ali način na koji tvoj ego uspeva da njihovu fascinaciju tobom shvati kao kompliment (kad su tako tupavi i blentavi) moguće je svhatiti jedino uz pomoć grafičkog prikaza na psihopatomeru.

Pročitajte još i ovo:

Mentalno prevaspitavanje: Kako da promenite svoj život korak po korak?

Da li vam se smučilo da svakoga razumete i savetujete? (BLOG)

Kosmički zakon dobrote i davanja (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.thefashionisto.com

Aleksina Đorđević

Comments