WANNABE MAN EDITORIJAL: QUIET REBELLION

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Znaci da je vreme da napravite promene o kojima razmišljate

1/2

 

Nije lako preduzeti bilo kakve promene, jer to znači da treba da zakoračite na nepoznat teren, van onoga što poznajete, u šta ste sigurni i čime već baratate – da izađete iz zone komofora. Promena je praćena osećanjem nesigurnosti, uzbuđenjem, tremom i oklevanjem – ako znate šta želite i treba da uradite, a već neko vreme oklevate i ne možete da procenite da li je sada pravi trenutak, evo nekih pokazatelja koji će vam pomoći u toj proceni.

Stalno razmišljate o tome

Bez obzira na to o čemu se radi – traženje unapređenja, upuštanje u privatan posao, izražavanje osećanja osobi koja vam se sviđa, promena režima ishrane – stalno to imate na umu. Verovatno zato što to baš želite da uradite i potrebno vam je. Važno je da je to želja vašeg srca, koja će vas odvesti napred na putu ličnog razvoja, a ne neka ideja koju vam usađuju porodica i društvo. Preispitajte sebe u tom smislu – da li trpite pritisak okoline koji više ne možete da izdržite, pa se odlučujete na promenu, ili osećate onu životnu iskru u sebi koja teži da se zapali i ostvari.

 Počinjete da brojite prednosti i mane i nalazite da ima više prednosti

Kad krenete racionalno da nabrajate svoja “za” i “protiv” ispada da ima više ovih prvih. Možete da se setite vremena kada je bilo više razloga protiv, pa vas to čudi, ali izgleda da ste u međuvremenu sagledali neke prednosti i mogućnosti, koje ranije niste videli. Preispitajte još jednom te razloge “za” – šta bi loše moglo da se dogodi, šta biste mogli da izgubite, sa kakvim izazovima i borbama ćete se suočavati. Šta je ono što biste dobili i da li je vredno rizika. Ako ste to već sve iskalkulisali u glavi, onda više nemate o čemu da razmišljate.

Wannabe TV

Editors choice